©MN Press
©MN Press

Luković i Delibašić posle plasmana na EP: Pokazali smo karakter i koliko vredimo

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.03.23. | 21:24

Selektor i kapiten kadetske reprezentacije Srbije zadovoljni posle plasmana na kontinentalnu smotru

Uspeli su kadeti Srbije da posle uvodnog poraza sa dve pobede izbore mesto na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Posle Bosne i Hercegovine, pred izabranicima Aleksandra Lukovića pao je i Izrael, a selektor igrača rođenih 2006. godine i mlađih istakao je zadovoljstvo posle ostvarenog cilja.

Izabrane vesti

"Fenomenalan osećaj, ovo mi je prvi posao, prezadovoljan sam. Zaslužili smo da se nađemo na Evropskom prvenstvu, pokazali smo da vredimo kao tim posle šokantnog poraza u prvoj utakmici. Polako se pripremamo, ovo je arhivirano, sa nestrpljenjem očekujemo žreb", rekao je Aleksandar Luković.

Iako su Orlići na početku aktuelne faze kvalifikacija nesrećno poraženi od Belorusije (1:2) dve pobede uz gol razliku 8:0 donele su potom overu mesta među 16 najboljih na Starom kontinentu.

"Skoro dve godine smo zajedno, uspevali smo u prošlosti da pokažemo karakter. Dešavalo se da gubimo i preokrenemo rezultat. Nisam sumnjao, ovo je dobar put, lepa prilika da na Evropskom prvenstvu pokaže svoj kvalitet. Oprezan sam, moramo naći meru u svemu", rekao je selektor Srbije.

Kapiten Nikša Delibašić posle fenomenalne partije u trijumfu nad Bosnom i Hercegovinom imao je zapaženu ulogu i u susretu sa Izraelom

"Svaka ekipa ima pravo na loš dan, izgubili smo, ali je najvažnije da smo se vratili i ostvarili svoj cilj i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat u Mađarskoj, daćemo sve od sebe", dodao je kapiten Nikša Delibašić.



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara