Nikša Delibašić (©MN Press)
Nikša Delibašić (©MN Press)

Lukovićevi izabranici raspucani pred meč odluke: Petarda kao pretnja Izraelcima

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 17:26

Kadetska reprezentacija Srbije savladala Bosnu i Hercegovinu 5:0

Da je poraz od Belorusije (1:2) u prvom kolu elit runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo bio samo loš dan, videlo se već u drugom kolu turnira u SC FSS u Staroj Pazovi. Кadetska selekcija Srbije ubedljivo je savladala vršnjake iz Bosne i Hercegovine – 5:0 (2:0), tako da će u duel sa Izraelom odlučivati o plasmanu na samit najboljih kontinentalnih selekcija za uzrast do 17 godina.

Izabranici selektora Aleksandra Lukovića, dominirali su tokom celog meča i golovima Viktora Stojanovića, Nikše Delibašića (dva), Andreja Subotića i Uroša Sremčevića ostvarili veoma važnu pobedu. U drugom meču dana Izrael i Belorusija su igrali nerešeno 2:2.

Izabrane vesti

Belorusija je nakon dva kola prva na tabeli sa četiri boda, Srbija ima tri, Izrael dva, dok je Bosna i Hercegovina na začelju sa dva poraza. Mečevi odluke igraće se 28. marta od 14 časova, a na završni turnir plasiraće se sve prvoplasirane selekcije iz osam grupa i sedam najboljih drugoplasiranih. Orlićima je, stoga, dovoljan i bod da bi se našli u grupi sedam drugoplasiranih.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO KADETA - 2. KOLO ELIT RUNDE

SRBIJA M17 - BIH M17 5:0 (2:0)

/Stojanović 18, Delibašić 38, 60, Subotić 50, Sremčević 85/

Stara Pazova

Sportski centar FSS

Srbija: Džodić, Simić, Stojanović, Đurić, Vukojević (77. Mitrović), Petrović (77. Ostojić), Maksimović (69. Janković), Cvetković, Subotić, Popović (63. Tegeltija), Delibašić (63. Sremčević). Selektor Aleksandar Luković.

Bosna i Hercegovina: Mehić, Jahić (71. Vlaisavljević), Čelik, Popović (46.A.Popović), Sadžak, Spahić, Stojčić (46. Beganović), Silić (63. Taraba), Alajbegović, Marčetić, Brekalo (56. Šabić).



tagovi

orlićiAleksandar LukovićSrbija U17kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara