Ma, može i bez napadača!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 19:50

Francuska je pokazala da se može do najvećeg uspeha u fudbalu i bez golova špica

Olivije Žiru na Svetskom prvenstvu 2018. godine:

Igrao utakmica: 7
Pozicija: Napadač
Šuteva u okvir gola: 0
Datih golova: 0
Šampion sveta: Francuska

Izabrane vesti

Nikakav dalji opis nije potreban. Francuska je do titule prvaka sveta stigla igrajući u formaciji 4-2-3-1. Dakle samo sa jednim pravim isturenim napadačem. Žiruom. Prešli su Trikolori igricu sa Didijeom Dešanom. Žiru je 13 puta probao da pogodi gol, ali mu nije uspelo.

Ne treba biti maliciozan pa reći da je Žiru bio toliko loš. Nije ispunjavao prevashodnu funkciju svakog napadača, a to je da daje golove, ali jeste učestvovao u igri na druge načine. Svojom snagom se mnogo puta zagradio i dalje gradio napade Francuske. Dešan je očigledno bio zadovoljan i sa tim učinkom pa ga je držao sve vreme u prvom timu.

Engleska ima Harija Kejna koji je najbolji napadač prvenstva, ali nema titulu u Rusiji. Francuska ima Žirua, napadača koji nije šutnuo u protivnički gol za 546 minuta u igri, ali ima i titulu prvaka sveta. To je najvažnije i to je ono što se računa. Fudbal je timska igra, a veća potvrda od svega ovoga teško da vam je potrebna.

Naravno, kada vam napadač ne donosi golove, onda morate da se oslonite na krilne i vezne fudbalere. A tu je Francuska bila najjača. Naravno, Antoan Grizman je bio fantastičan, izabran je i za najboljeg igrača finala, postigao je tri gola i bio vođa Francuske. Ipak, utisak je da je Kilijan Mbape bio najsvetlija tačka Trikolora na ovom šampionatu. Sa samo 19 godina dao je tri gola na Mundijalu i vodio je Galske petlove do Zlatnog globusa.

Nikako ne treba zaboraviti pčelu radilicu Ngoloa Kantea koji je briljirao tokom celog turnira, a i Pol Pogba je bio odličan u finalu. Loris jeste napravio onu glupu grešku, ali je i on bio fantastičan tokom turnira. Kada postanete prvak Sveta, podrazumeva se da su vam sve komponente u timu radile na savršen način.

Dobro, ne baš sve i ne baš savršeno.

Ali…

Statistika nema vrednost kada ljubite trofej prvaka sveta! To se jedino računa!

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara