Rafael Leao (AFP)
Rafael Leao (AFP)

Madonina donela atomski fudbal: Sanjaće Inter nestvarnog Leaa, genija Žirua i hobotnicu Menjana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 19:55

Spektakularna predstava na San Siru i trijumf Rosonera 3:2 uz dva pogotka i asistenciju Rafaela Leaa

Nije Milan u prva četiri kola Serije A igrao fudbal dostojan šampiona Italije. A onda je došao red na Derbi dela Madonina u kojem je najbolji tim na Čizmi iz prošle sezone pokazao izdanje kojim je lani toliko puta rušio najveće timove u državi. Dozvolili su Rosoneri Interu da povede, a onda režirali atomski preokret na krilima Rafaela Leaa i Olivijea Žirua - 3:2.

Imali su prošle sezone Nerazuri noćne more od Žirua koji im je u derbiju 24. kola, meču u kojem su dominirali i jednom od ispostavilo se ključnih duela u borbi za titulu, sa dva gola za tri minuta ukrao pobedu. Ostaće im Francuz ponovo u košmarima, ali pre svega će sanjati Rafaela Leaa koji im je sa dva sjajna gola i asistencijom ponudio lice zveri što je minule sezone postala MVP Serije A.

Izabrane vesti

Neće im teške snove zaobići ni hobotnica Majk Menjan, čovek koji e u završnih pola sata utakmice majstorskim odbranama i reakcijama na centaršuteve rivala sačuvao pobedu kojom je Milan, bar na kratko iskočio na čelo tabele italijanske elite.

Za nijansu, dve, bili su Rosoneri konkretniji u prvom poluvremenu, ali ih je loše postavljanje na centru terena koštalo toga da privi prime gol. Lautaro Martinez je izneo Pjera Kalulua na leđima, ostavio loptu Hoakinu Korei, a ovaj otvorio Marcelu Brozoviću auto-put ka golu. Domaćin je kapitulirao iz greške na sredini igrališta, a Inter se revanširao na identičan način. Greška u režiji Čalhanoglua i De Fraja omogućila je Tonaliju da pasom na stranu isprovocira Leaovu lucidnost. Portugalac je slabijom, levom nogom hrurški precizno probio Handanovića.

U drugom delu nije Inter poklanjao golove gradskom rivalu. Nije ni bilo potrebe, jer je prvo u 54. minutu Leao počastio Žirua dodavanjem za 2:1 i preokret, a nepunih šest minuta kasnije Francuz prepoznatljivim genijalnim prvim kontaktom, spustio loptu Leau i omogućio mu da na minijaturnom prostoru prevesla Stefana De Fraja i Alesandra Bastonija, a zatim sa Škrinjarom na leđima savlada Handanovića.

Reagovao je Simone Inzagi trostrukom izmenom Džeko, Dimarko, Mhitarijan i maltene momentalno dobio rezultat. Bosansko-hercegovački golgeter je kroz tri minuta unovčio asistenciju Darmijana. Od tog trenutka, Inter je s novim naletom sveže energije i motivacije krenuo po treći pogodak. Menjan se našao na vetrometini, ali nije poklekao. Četiri odbrane upisao je u drugom delu, u 71, pa u 77. minutu sprečio golove Martineza i Čalhanoglua.

Žaliće se verovatno navijači Intera na sudiju Danijelea Kifija koji je dvadesetak minuta pre kraja možda propustio priliku da pokaže drugi žuti karton Teu Ernandezu. Međutim, u situaciji u kojoj su Nerazuri tražili isključenje, glavni arbitar nije ni svirao prekršaj.

Milan je fokus u završnih pola sata igre prevashodno usmerio na odbranu svog gola, ali je povremeno pokušavao da zapreti iz kontre. U nekoliko navrata je bilo opasno u Intervoj trećini, ali bez konkretne gol šanse zbog sebičnosti Leaa koji je želeo het-trik.

Ekipa Simonea Inzagija izgubila je i drugu od poslednje tri utakmice, a publika na San Siru imala je priliku da vidi jedan od boljih derbija poslednjih godina. Možda u rangu onog iz februara 2020. godine kada je Milan golovima Rebića i Ibrahimovića imao 2:0 na poluvremenu, pa dozvolio Interu da ga u drugom delu oduva pokerom golova.


SERIJA A - 5. KOLO

Subota

Fjorentina - Juventus 1:1 (1:1)

/Kuame 29 - Milik 9/

Milan - Inter 3:2 (1:1)

/Leao 28, 60, Žiru 54 - Brozović 21, Džeko 67/

20.45: (3,00) Lacio (3,40) Napoli (2,50)

Nedelja

12.30: (3,25) Kremoneze (3,40) Sasuolo (2,35)

15.00: (3,05) Specija (3,35) Bolonja (2,50)

18.00: (2,10) Verona (3,50) Sampdorija (3,80)

20.45: (4,20) Udineze (3,60) Roma (1,95)

Ponedeljak

18.30: (6,25) Monca (4,30) Atalanta (1,58)

18.30: (2,35) Salernitana (3,35) Empoli (3,30)

20.45: (1,80) Torino (3,70) Leče (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

derbi dela MadoninaInterac milanMilanRafael LeaoEdin DžekoOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara