MAGIJA, MAGIJA: Kjeza izujedao Vučicu, istorijska bruka Rome (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 20:16

Fjorentina do nogu potukla Rimljane u četvrtfinalu Kupa Italije – 7:1

Magija, oduševljenje, sećanje na slavne dane  iz ere Gabrijela Batistute. Baš tako su se osećali navijači Fjorentine dok su gledali izdanje voljenog kluba u kup duelu sa Romom – 7:1.

Istorijska bruka Rome potpisana je igračkim krasnopisom Federika Kjeze. Sin slavnog Enrika pokazao je da poseduje istančan golgeterski njuh i srušio još jednu barijeru ka konačnoj afrimaciji i svetlima najvećih evropskih klubova. On se prosto našalio Manolasom i Faciom, štoperima Rome...

Izabrane vesti

Jeste Kjeza iskočio, ali je Fjorentina odigrala jednu od najboljih utakmica u novijoj istoriji. Pravu fudbalsku magiju pustili su igrači Fjorentine, i ponovili dostignuće Mančester Junajteda iz 2007. godine. I Đavoli su Romi „strpali“ sedam komada.

Da se Roma neće dobro provesti bilo je jasno već posle 18. minuta. Na semaforu je stajalo 2:0. Oba gola postigao je Kjeza i oba puta je bio precizan posle vrhunskih doavanja Miraljaša.

Aleksandar Kolarov je vratio nadu Rimljanima, ali Roma je večeras bila raspuštena banda. Partija iz Firence mogla bi da uzdrma pozicije Euzebija Di Frančeska. Posebno je bila loša odbrana Vučice. Ništa nisu Rimljani mogli da pohvataju defanzivi.

Fjorentina ih je razvaljivala dubinskim pasovima, lomila ih pok rilu... Kjeza je bio samo jagoda na tom ljubičastom šlagu.

Na kraju je Kijeza postigao het-trik, dva gola postigao je Simeone,upisivali su se Benasi i Muriel.

ITALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

Sreda
Fjorentina - Rome 7:1 (3:1)
/Kjeza 7, 18 i 74, Muriel 33, Benasi 66, Simeone - Kolarov 24/
20.45:  (3,60) Atalanta  (3,45)  Juventus (2,05) 

Četvrtak
21.00:  (2,10) Inter  (3,45)  Lacio (3,50) 

FotoReuters

 


tagovi

FjorentinaFederiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara