Majda daje, Novi Pazar pobeđuje

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 10:11

Napadač tima sa Jošanice pokazao i protiv Radnika koliko je značajan za Novi Pazar

Ništa novo na obalama Jošanice i Raške, gde su golovi Andrije Majdevca i dalje direktno proporcionalni pobedama Novog Pazara. Protiv Radnika iz Surdulice (1:0) na praznoj Džaizkoin areni, u 29. kolu Mozzart Bet Superlige, silni Kruševljanin upisao se 12. put ove sezone. Pogodio je protivničku mrežu na deset utakmica, a samo u duelu sa Crvenom zvezdom u Beogradu (1:5) to nije bilo dovoljno za trijumf Plavih. Prečesto se poklapa da bi bilo slučajno.      

Izabrane vesti

"Jeste, baš tako. Poklapa se, stvarno. Malo se i ekipa oslanja na mene. U igri me gađaju, centriraju. Da nije toga, ne bih ni davao golove. I druga polusezona je krenula dobro. Ustvari, samo sam nastavio posao iz prvog dela prvenstva. Nadao sam se i želeo da tako bude. Nisam hteo da se zaustavim na sedam jesenjih golova, nego da još jače guram. Ipak, najviše sam srećan zbog pobede. Baš smo se borili, u poslednjih 15 minuta i ginuli. Na kraju je došao gol za veliko slavlje. Ma, sve se sklopilo", sa osmehom na licu govori Majdevac za Mozzart Sport.

Na listi strelaca dostigao je Bibrasa Natha, sa po 12 golova gleda u leđa Rikardu Gomešu (16) i vodećem Aleksandru Kataiju (17). Asistencija Periše Pešukića doprinela je da Majdevac drugi put poentira glavom u takmičarskoj 2022/23, posle meča sa Javorom u Novom Pazaru (3:1) u finišu jesenjeg semestra.

"Pešuka me baš našao, tačno gde treba. Bogu hvala, dobro sam skočio i gađao drugu stativu. I ušla je kako treba. Super. Drugi put u jednoj sezoni bio sam strelac glavom, mislim da nikada ranije na taj način nisam dao više od jednog gola. Počeo sam i glavu da vežbam", raspoložen je snajper Plavih.

Savladavši Stefana Ranđelovića u 78. minutu pojačao je statističke parametre, gde su, uz 12 golova, još tri asistencije i pet iznuđenih jedanaesteraca. Nikada u dresu jednog kluba nije postigao više golova u jednoj sezoni. Imao je 14 tokom 2019/20, ali kao igrač Balzana sa Malte i kiparskog AEL-a.  Mogao je popularni Majda da se protiv Radnika upiše i mnogo pre, već u 11 minutu. Strela sa oko 20 metara liznula je gornji deo prečke. 

"Video sam je u golu, video sam je! Mislio sam, kako ga nisam dao, što ova nije ušla. Bilo je baš blizu. Da je ušla, to je evrogol! I pre meča sam priželjakivao naše rano vođstvo, kako bi se utakmica otvorila. Bilo bi nam lakše, ali nije pošlo tim putem. Morali smo mnogo da se potrošimo, posebno u drugom poluvremenu. Surduličani su tvrdi, agresivni. Došli su s ciljem da pobede. Možda je i slađe ovako".            

Vojvodina čeka Plave već u utorak (16.00, Arena 1 Premium). Meč od velikog značaja za oba evropska kandidata i poslastica u najavi za fudbalske zaljubljenike u poslednjoj rundi regularnog dela Mozzart Bet Superlige, pred plej-of.                 

"Svesni smo da je Radnik bio neophodan za priključak, pred dve utakmice u nizu sa Vojvodinom. Nama se tu rešava prvenstvo, rešava se Evropa. Videćemo da li ostajemo gore ili gubimo korak. Nadamo se svi da će da bude ova prva varijanta. U utorak moramo da se stisnemo. Ako dobijemo, mi smo domaćini u narednom vojevanju na startu plej-ofa. Videćemo i oni kakvi su, kako igraju posle, da bismo se za drugu utakmicu spremili najbolje što možemo. Najboljem se i nadamo", optimista je 25-godišnji golgeter rodom iz Globodera.

Mnogo igrača ofanzivnih karakteristika nedostaje Novom Pazaru nekoliko kola unazad. Sa Bojicom Nikčevićem, Nenadom Gavrićem, Petrom Đuričkovićem i Slobodanom Stanojlovićem bial bi to druga priča. Neki od njih možda budu u kombinaciji za Vojvodinu.  

"Jeste mnogo teže bez njih. Ipak, ušli smo u sezonu sa 20 igrača. Mnogi uđu, nekoga zamene i ništa se ne oseti. Kad je jača klupa i veća rotacija, mnogo je bolje i lakše, ali ne bunim se pošto mi dobro ide. Dobro je", konstatuje Andrija Majdevac.


tagovi

Andrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara