(©Starsport)
(©Starsport)

Majdevac: Pokazali smo da imamo veliko srce

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 13:17

“Osvojili smo sedam od devet bodova u nastavku sezone, što je super”, kaže golgeter Novog Pazara

Da je Novi Pazar delovao preterano opasno na polovini Napretka (1:0), pa i nije. S napadačkog aspekta, kruševačko izdanje šestoplasiranog tima Mozzart bet Superlige bilo je jedno od najskormnijih u tekućoj sezoni, u kojoj su značajno podignuti standardi, a samim tim i očekivanja.

U takvoj situaciji, priziva se nečiji trenutak inspiracije. Oči su obično, uprte u majstora. Pazar ga je u subotu uveče podno Bagdale imao u Andriji Majdevcu, momku koji je drugi put ove sezone bio koban za klub u čijem je dresu kao kadet i omladinac ukazao na svoje golgeterske sposobnosti.

Izabrane vesti

U istom minutu u kojem je Kruševljanima jesenas presudio sa kreča na Džaizkoin areni, Majdevac je u Kruševcu nadigrao Stefana Jovanovića i naterao ga da skrivi kazneni udarac, koji je Bojica Nikčević u 80. minutu pretvorio u pobedu nad jednim od najpoželjnijih rivala Plavih od povratka u elitu leta 2020.

"Pokazali smo da imamo veliko srce. To se odnosi na celu ekipu. Borili smo se svi kao jedan, dočekali tu polukontru i šansu. Hvala bogu, sve je dobro ispalo. Namestilo se, majke mi. Čim sam uzeo loptu, rekao sam sebi da moram da gazim. Moram, pa šta bude! Njihov desni bek me je srušio, a Bojica pogodio za naše veliko slavlje", konstatujemo sreću u glasu Andrije Majdevca i dva dana posle trijumfa u Lazarevom gradu.

Priznaje je da se na terenu vodio rat tokom svih 90 minuta.

"Baš je bila teška utakmica, po teškom terenu. Mislim, pripremali smo se dobro tokom čitave prethodne sedmice za sve što nas čeka. Nema kod Napretka mnogo igre. Lopta se ispucava na špica ili krila, pa se onda prilazi na drugu loptu. Stvarno, bilo je veoma zahtevno".

Žali zbog ambijenta, ali nema problem sa emocijama, s obzirom da je još jednom presudio klubu u kojem je počeo karijeru.

"Prazne tribine, to mi je, iskreno, baš bez veze. Tužno je kad nema navijača, ali šta da radimo. Tako je, kako je. Ništa novo za nas. Inače, nemam neki specijalan osećaj kad igram u Kruševcu. Sve mi je normalno, kao na svakoj drugoj utakmici, čak imam još veću želju da pobedim".

Novi Pazar je na startu prolećne polusezne upisao sedam od mogućih devet bodova, pa na je kontu brojka 38. Identičan bodovni učinak ima Vojvodina na petom mestu.

"Lepo izgleda tih sedam bodova, iako smo, naravno, išli na svih devet. Treba, ipak, biti realan. Imali smo tri teške utakmice. Super! Sad ponovo slede tri teška meča u nizu. Ako uzmemo još sedam bodova, bićemo zadovoljni svi u klubu", završava priču za Mozzart Sport Andrija Majdevac, najbolji strelac Novog Pazara u sezoni 2022/23.



tagovi

Andrija MajdevacFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara