Majstor Adžić servirao Zvezdinu osvetu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.03.18. | 18:49

Crveno-beli golom mladog krila skršili otpor Mačve, posle je sve bilo stvar rutine - 2:0

Zvezdina osveta servirana je majstorskom nogom supertalentovanog Luke Adžića! Lider Superlige namirio je donekle račune sa prvoligašem iz Šapca, četiri dana nakon penal ispadanja iz Kupa, pošto su pomenuti Adžić i na posletku El Fardu Ben udavili domaće fudbalere u blatu na stadionu Kraj Save: Mačva - Crvena zvezda 0:2.

Kopirajući pristup iz prvog meča učenici Dragana Aničića želeli su da naprave još jednu prvorazrednu senzaciju. Mnogo toga su predvideli, ali postojalo je nešto što - nisu. Tu prirodnu moć i plemenitost Luke Adžića, možda i naviku iz mlađih dana da rešava kada je gusto.

Izabrane vesti

Mnogo Zvezdinih napada otišlo je nizvodno, ali se kao spasilac Vladana Milojevića i cele crveno-bele kompozicije ukazao Luka Adžić. Perfektno je izveo slobodan udarac u 65.minutu i ranjene crveno-bele sačuvao na 12 bodova viška u odnosu na večitih rivala. Sve posle toga bila je stvar rutine, ali i pored toga sudija Piper je podelio čak 12 žutih kartona.

Mnogo toga je slutilo da ćemo videti copy-paste utakmicu iz kupa. Mačva u plitkoj zoni, sa desetoricom igrača iz lopte, vešto je koristila težak teren kao saveznika. Puleni Dragana Aničića su se pored toga oslanjali na agresivnost i faulovima seckali zamisli Vladana Milojevića da brzo dođe do gola.

Zvezda je delovala motivisanije i donekle brže u odnosu na pre četiri dana. Želeo je Vladan Milojević da sa Nenadom Milijašem dobije igrača za prekide koji su bili osnovno oružje gostiju protiv šabačkog bunkera. Crveno-beli su otpozdravili navijačima, a potom krenuli u frontalne napade. Jedan korner za drugim, zatim slobodan udarac Adžića, prodori Pešića po boku... Beskrajna inicijativa, ali nula na semaforu je ostala.

Šest žutih kartona zaradili su igrači Mačve, pretverivali u agresivnoj igri, ali su slepo sledili pravilo da cilj ne bira sredstva. Lepo su čuvali leđa golmanu Puletiću osim u jednoj situaciji. Centrirao je Nenad Milijaš, a bek Mačve Pejović je rukom sklonio loptu u korner... Na snimku se jasno videlo da je arbitar Piper pogrešio, odnosno da je morao da pokaže na kreč.

Crveno-beli su napadali na različite načine, štoperi Le Talek i Babić su bili na 35 metara od gola Mačve, međutim Šapčani su bili zgusnuti, igrali su i sa desetoricom fudbalera iza lopte. Pošto duge lopte ka Matića nisu prolazile, domaćin je sačekao kontru u finišu prvog poluvremena. Stuštio se Gavrić ka golu gostiju, ostavio Babića da guta prašinu, prevario Borjana, ali je njegovu neodlučnost iskoristio Le Talek.

Da će crveno-beli ponovo prolaziti kroz porođajne muke u Šapcu, posle spoznaje da je Nenad Krstičić povredio stopalo. Mačva je čak i prodisala, smanjila intenzitet Zvezdinih napada, ali su domaćini pali možda i na jedini način na koji nisu mogli da utiču.

Dosuđen je slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, a mladi Adžić je pokazao od kakvog je materijala satkan. Uhvatio je odličnog Puletića na krivoj nozi i skinuo veliko opterećenje sa leđa crveno-belih.

Od tog momenta neizvesnost nije postojala. Igrači Crvene zvezde počeli su da igraju lakše. Mačva je izdušila, što se videlo i prilikom pogotka El Fardu Bena

MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)
/Adžić 65, Ben 75/

Šabac, Stadion: Gradski
Gledalaca: 8.000
Sudija: Petar Piper

MAČVA: Puletić - Pejović, Tošić, Ivić, Jovanović - Obrovac, Adamović (od 68. Milinković) - Gavrić, Jeremić, Ristivojević - Matić

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić (od 46. Srnić) - Ben (od 85. Ilić), Milijaš, Adžić (od 76. Radonjić) - Pešić.

Superliga, 28. kolo:

Petak:

Voždovac - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Pavićević 17, Mihajlov 53 - Mićić 19/

Nedelja:

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (0:0)
/Jevtović 63pen, N. G. Miletić 66/

Borac Čačak - Bačka 2:1 (0:0)
/Stamenić 51, Bajić 53ag - Dodlek 90/

Javor - Čukarički 3:3 (2:1)
/Karišik 16, Mrkajić 43, 47 - Docić 24, Karišik 62ag, Mudrinski 78/

Vojvodina - Zemun 0:3 (0:2)
/Simić 18, Lasickas 32, Vučić 53pen/

Napredak - Mladost (L) 0:0
Mačva -Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Adžić 65, Ben 75/
Spartak - Rad 2:0 (1:0)
/Đuričin 2, Šimura 90/

 


tagovi

Luka AdžićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara