Humelsu je poništen gol zbog ofsajda  (© Reuters)
Humelsu je poništen gol zbog ofsajda (© Reuters)

Majstori da sami sebe sapletu: Ko navija za Borusiju taj je sve živce pogubio

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 22:36

Još jedan kiks ekipe iz Dortmunda na gostovanjima, ovoga puta u Bohumu

Popeo se na vrh tabele, a vrlo lako bi mogao s njega da padne. Samo šest dana živeli su navijači dortmundske Borusije na sedmom nebu, ali su ih miljenic, kako valjda jedino oni umeju, vratili u realnost. Umesto da se učvrste na liderskoj poziciji odigrali su tek 1:1 na gostovanju Bohumu i tako pozvali Bajern iz Minhena da odbrani naslov. Ko za ovaj tim navija ili ima živce kao strune ili ih više nema...

Matematički, tim Edina Terzića jeste uvećao prednost nad Bavarcima, međutim, suštinski ovaj kiks je ogroman. Potencijalno nenadoknadiv, ako se desi da, prema očekivanjima, Bajern u nedelju savlada Hertu na Alijanc areni. Izgleda da je prtisak veći protivnik Milionerima od nesigurnog sastava Tomasa Tuhela, pošto nisu uspeli da slave na terenu jednog od najslabijih bundesligaških timova.

Izabrane vesti

Najveći problem Borusije u poslednje vreme predstavljaju izdanja u gostima. Razočarala je protiv još jednog tma iz donjeg doma tabele. Pre reprezentativne pauze nije dobila Šalke, ali ako se to može pripisati lokalnom derbiju, onda je teško objašnjivo šta joj se desilo u Štutgartu (povela 3:2 u drugom minutu nadoknade, ostala bez pobede u sedmom posle 90), a u Bohumu je pokazala sklonost da uprska kad se to od nje najmanje očekuje. Iako je u prošlom kolu dala čak četiri gola vrlo dobrom Ajntrahtu.

Da će ovo biti loše veče za žuto-crne nagovešteno je još u petom minutu kad je Francuz Antoni Losila matirao Gregora Kobela. Ako je nešto ohrabrujuće za Borusiju to je ekspresan odgovor u režiji Karima Adejemija (na dodavanje Sebastijana Alea), međutim, umesto da taj gol pokrene goste ispostavilo se da nikakvu psihološku prednost u vidu izjednačenja nisu dobili. Čak je Adejemi izrastao u tragičara, pošto je propustio nekoliko baš dobrih šansi, imali su ih i Malen, Ale i Belingem, ali je odbrana Bohuma sa Erhanom Mašovićem odbila sve nalete. Pravo je čudo kako Borusija makar još jedan gol nije postigla, kad već ima najbolji napad u Nemačkoj posle Bajerna, a najubitačniji u 2023. Ni čijenica da je uputila najviše udaraca na gol od svih timova u prvenstvu nije pomogla gostima, a ni zahtevi pred kraj da im se dosudi penal.

Pucao je u 90. minutu Emre Džan, lopta evidentno kačila u ruku Erhana Mašovića, sprečila njenu putanju, ali je najverovatnija procena sudija da se srpski reprezentativac njome oslanjao, a u takvim situacijama se ne pokazuje na belu tačku. Ako to nije bio jedanaesterac, onda je teško razumeti kako nije sredinom drugog poluvremena posle starta nad Adejemijem.

Tako je Bohum odleo, a da je bilo umešnosti Takme Asana još u prvom poluvremenu možda je mogao i do pobede. Ovako, centralna figura susreta je golman Manuel Rajman. Sanjaće ga Adejemi, a navijači Borusije ako mogu da spavaju...

BUNDESLIGA – 30. KOLO

Petak

Bohum – Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Losila 5 – Adejemi 7/


Subota

15.30: (1,58) Ajntraht Frankfurt (4,00) Augzburg (5,90)

15.30: (2,50) Keln (3,35) Frajburg (3,05)

15.30: (1,42) RB Lajpcig (4,60) Hofenhajm (7,50)

15.30: (1,85) Štutgart (3,50) Borusija Menhengladbah (4,40)

15.30: (2,95) Union Berlin (3,40) Bajer Leverkuzen (2,55)

18.30: (2,40) Šalke (3,50) Verder (3,10)

Nedelja

15.30: (1,15) Bajern Minhen (10,5) Herta (17,0)

17.30: (2,35) Volfzburg (3,50) Majnc (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundBohumKarim Adejemi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara