Komentari na vest

Majstori za transfere: Belgijancima ove zime preko 100.000.000 evra od prodaja, pada i rekord

G

G.Signori

pre 3 meseca

Belgijanci jos malo k'o "Francuzi". Evropski Kongo:-) Inace odicno rade sa mladim igracima.
1

145 5

pre 3 meseca

Pa pre svega belgijska liga je uvek bila proizvodjač igrača. Pokupiš talentovane afrikance i za par godina neko od njih dostigne veliki nivo pa bude prodat u neki od najvećih klubova. Belgija i portugal to su nekako prve stanice igrača u Evropskom fudbalu, adaptacija par sezona pa u jače klubove. Svet fudbala se odavno podelio na lige koje su potrošači i proizvođači igrača. Belgija je po uzoru na Holandski fudbal proizvodjač igrača.
M

Monteroo

pre 3 meseca

Preporod belgijskog fudbala je poceo kad su na nacionalnom nivou odlucili da batale ove skole fudbala gde kod nas uce decu da stoje u liniji dodaju prvom do sebe i prave takticke faulove. Insistirali su da se ne radi nista do 12 g sem igre dva na dva,tri na tri na male golove....ako je talentovan dobijes ono sto svi hoce...brz,jak,moze da probije,ubaci se u prazan prostor...istrci kontru...kao futsal ali na velikom terenu odatle i ovi transferi i cene.... O bolesti tata plati 10000e,pa se igramo fudbala sto je kod nas klise, bezveze je i pricati jer gusenjem jednog malog talenta gazda briza gubi 30 miliona evra....prevelik luksuz.
L

Losmikus

pre 3 meseca

Negde sam čitao da su sve do 14 godina zabranili da se utakmice boduju, da se vodi računa o rezultatu i da postoji bilo kakva liga. Bukvalno su okrenuli igru naopačke, mi smo nekada trenirali i molili boga da nam trener da loptu da igramo na dva gola poslednjih pola sata treninga. Kod njih je obrnuto, kroz igru i realne fudbalske situacije, decu sve uče.
P

Poklon

pre 3 meseca

Ovaj Orban ne znam zasto ne igra za Madjarsku, zasto je izabrao Nigeriju kada tamo ima previse spiceva... Pozdrav za sve ljubitelje fudbala
O

Object

pre 3 meseca

Jos Bakajoko iz PSV-a u Liverpul za 40 miliona na leto
g

gosttt

pre 3 meseca

PSV? Druze promasi zemlju
A

Anakin

pre 3 meseca

Zasto je to tako? Pa vrlo prosto, liga je transparentna, politika je minimalno ukljucena u celu pricu, ne vrti se sve oko dva kluba, tereni su dobri da ne kazem odlicni za igru i leti i zimi, publika dolazi na stadione i igraci imaju motiv da igraju i dobiju na vrednosti. Ulaze se, od prodaje ovog momka od tih 35 miliona ulozice se sigruno 10ak ako ne i vise za neke nove klince, od njih 4-5 jedan da uspe kao ovaj opet su u plusu. Sve je stvar dobre organizacije a mi smo od toga udaljeni ko od Alfe Kentauri