Aleksis Makalister
Aleksis Makalister

Makalister ide na Enfild za 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 21:26

Liverpul spremio Jirgenu Klopu veliko pojačanje za početak letnjeg prelaznog roka

Promeniće tim Liverpula vizuelni indentitet naredne sezone. Redsi su već rekli zbogom Robertu Firminu, Džejmsu Milneru, Nabiju Kejti i Aleksu Okslejd-Čemberlejnu i pripremili Jirgenu Klopu veliko pojačanje u veznom redu za početak letnjeg prelaznog roka. Liverpulova prva upečatljiva kupovina dolazećeg leta biće Aleksis Makalister. Informaciju je plasirao pouzdani argentinski novinar Gaston Edul, inače predstavnik jednog od najvećih sportskih medija ove južnoameričke države, Tyc Sports-a.

Makalister se nakon eksplozije na Svetskom prevenstvu u Kataru koje je osvojio sa Argentinom profilisavši se kao jedno od najvećih otkorvenja, zimus bio na meti mnogih evropskih klubova. Interesovao se Čelsi, govorkalo se da je dao reč Juventusu da će mu Torino biti naredna destinacija, ali kako stvari stoje vezni fudbaler preseliće se na Enfild i to za ogroman novac. Tyc Sports navodi sumu od čak 80.000.000 evra. A Liverpul je više platio samo Virdžila Van Dajka (84.650.000), dok je osnovica obeštećenja za Darvina Nunjeza bila takođe 80.000.000 uz potencijalne bonuse od još 20.000.000.

Izabrane vesti

Liverpul ima Makalisterovo "da" i ostaje samo finalizacija dogovora posle kojeg će biti ozvaničen najveći postao u istoriji Brajtona. Galebovi nastavljaju da iz leta u leto obaraju klupski rekord u visini prodaje igrača. Počelo je sa slanjem Bena Vajta u Arsenal pretprošle godine za 58.000.000 evra, usledio je transfer Marka Kukurelje u Čelsi za 65.300.000, a novo pomeranje lestvice očekuje se u narednim danima ili nedeljama.

Uprkos činjenici da igra u veznom redu, Makalister se ove sezone profilisao kao najbolji strelac Brajtona sa 10 pogodaka. Liverpul će dobiti fudbalera sličnog Žoržinju Vajnaldumu sposobnog da odradi ogroman posao na sredini terena uz činjenicu da je Holanđanin moćniji u skok igri, a Argentinac slovi za kreativnijeg fudbalera koji odlično izvodi prekide.



tagovi

Aleksis MakalisterLiverpulBrajton

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara