Fudbaleri Makedonije (Reuters)
Fudbaleri Makedonije (Reuters)

Makedonci iskoristili zicer, dobar ulov sa gostovanja

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.06.22. | 20:04

Četiri boda iz dve utakmice

Makedonija je mini ciklus gostovanja u Ligi nacija završila uspešno. Posle boda osvojenog u Bugarskoj, Makedonci su iskoristili i zicer u Gibraltaru i savladali žilavog domaćina 2:0. Sada dobar ulov sa gostovanja treba materijalizovati za četiri dana protiv Gruzije i istog rivala na domaćem terenu.

Makedonski selektor Blagoja Milevski je izmešao karte, pružio šansu nekim igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu i nije zažalio. Već posle pet minuta igre je Trajkovski pogodio mrežu domaćina ali je gol poništen zbog ofsajda. Potom su šanse imali Ristovski i Nikolov posle čijeg šuta je izboren korner koji je iznedrio vođstvo. Bardi je odigrao dupli pas i ušao praktično u peterac Gibraltara odakle je rutinski pogodio za 1:0.

Izabrane vesti

Nastavili su Makedonci da napadaju ali nisu imali sreće da dupliraju vođstvo do poluvremena. U drugom delu igre je domaćin bolje krenuo i imao šanse ali je golman Iliev dobro odgovorio na poverenje selektora. Ulascima braće Babunski i Aškovskog, Makedonci su opet uspostavili balans i u 84. minutu rešili sve dileme kada je Nikolov kaznio grešku odbrane Gibraltara.

Makedoncima sada slede mečevi protiv Gruzije i Gibraltara kod kuće u kojima su favoriti i mogu da naprave ključni korak ka osvajanju prvog mesta.


tagovi

reprezentacija Makedonijereprezentacija GibraltaraLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara