©AFP
©AFP

Makedonska svlačionica ima nešto što druge nemaju: Nismo došli kao turisti, već da još jednom pobedimo sebe

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 21:16

"Beskorisno je trošiti reči na tim i pojedince Portugalije. Ne bih nikoga izdvajao jer moram mnogo da nabrajam", rekao je Blagoja Milevski

Makedonija je već napravila jedno čudo u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru, a ukoliko tri dana kasnije (utorak, 20.45) naprave i drugo, bićemo svedoci istorijske senzacije na putu ka plasmanu na jedan od Mundijala.

Selekcija Blagoja Milevskog nije blistala protiv Italije na Renco Barberi, ali je bila sigurna u odbrani i stpljiva u napadu. Sačekala je svoj trenutak i došla do pobedonosnog gola, pa puna samopouzdanja dolazi na Dragao. Ipak, sa druge strane će biti moćna Portugalija, koja uprkos svim problemima i dalje ima ozbiljno kvalitetan tim i istinske zvezde u svojim redovima.

Izabrane vesti

"Beskorisno je trošiti reči na tim i pojedince Portugalije. Ne bih nikoga izdvajao jer moram mnogo da nabrajam. Poštovanje za sve njih, ali mi nismo došli kao turisti u Porto. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Mala smo zemlha i niko nije očekivao da ćemo se naći u ovakvoj situacioji da igramo utakmicu za Svetsko prvenstvo. Makedonija uživa u ovom trenutku i moja poruka igračima je da uživaju u utakmici sa najboljima u Evropi. Svi igrači su spremni i nadam se da će tako i ostatiu posle večerašnjeg treninga", rekao je Milevski.

Selektor Makedonije svestan je da je nemoguće ponoviti izdanje identično onom protiv Italije.

"Znam tim koji će istrčati na teren, nemam dileme. Imaćemo drugačiju utakmicu od one u Palermu, drugačijeg protivnika i drugačije individualne karakteristike. Prvi gol je veoma važan, ali svaki meč je poseban i ne mora da znači da uvek donosi pobedu. Kristijano Ronaldo je možda godinama unazad bio najbolji na svetu, ali ne igra sam, igra još deset igrača. Portugalija nije samo Ronaldo, moraćemo da se koncentrišemo na tim, a ne na pojedince".

Milevski veruje da će fudbalska selekcija uspeti da nadmaši učinke nacionalnih selekcija u drugim sportovima.

"Čestitam na uspehu drugih sportova koji su igrali na velikim takmičenjima, ali kada govorimo o fudbalu, govorimo o drugoj dimenziji. Fudbal na golobalnom nivou je iznad svega, pa je tako i put do uspeha jako težak", zaključio je Milevski.

Makedonci će imati podršku oko 2.000 ljudi, a Portugalci su sa druge strane svojoj publici rasprodali 50.000 karata. Uzbuđenje zbog velike šanse da se domognu završnog turnira ne krije ni kapiten Stefan Ristovski.

"Svakako je ovo jedna od najvažnijih utakmica u istoriji našeg fudbala. Možda svet nije verovao da ćemo biti ovde, ali ja ću reći da naše prisustvo nije slučajno. Ova naša svlačionica ima nešto što drugi nemaju. Ponosan sam i spreman za ovo finale. Nisam mogao da zamislim da će doći meč u ko m ću se boriti protiv Portugalije za plasman na Svetsko prvenstvo. Pripremili smo iznenađenje, a sada izlazimo pred 50.000 Portugalaca da ponovo pokušamo da savladamo sebe", rekao je Ristovski.


tagovi

Blagoja Milevskibaraž za sp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara