MAKEDONSKO ČUDO! Evrogol Trajkovskog uništio Italiju u Palermu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 22:40

Makedonija je u finalu baraža, Azuri drugi put uzastopno bez Mundijala

Kakav šok za Italiju, kakav nokaut evropskog šampiona na njegovom terenu. Kakva pobeda Makedonije! Evrogolom Aleksandra Trajkovskog u prvom minutu nadoknade, izabranici Blagoja Milevskog šokirali su Azure na stadionu Renco Barbera i zakazali finale sa Portugalijom u Portu 29. marta. Italija drugi put uzastopno neće biti na Svetskom prvenstvu, a Makedonci će protiv Portugalaca tražiti novo čudo - 0:1 (0:1).

Italijanima ostaje da kukaju na sav glas. Pritiskali su protivnika tokom čitave utakmice, Makedonci su se organizovano branili, nisu pretili mnogo sa druge strane, bio im je potreban neki specijalan trenutak, neki vanserijski potez, a napravio ga je napadač Al Fejhe. Ostavljen je preveliki prostor ispred Trajkovskog, koji je sjajno gađao sa sa 20 metara udaljenosti i pogodio donji desni ugao nemoćnog Đanluiđija Donarume.

Izabrane vesti

Inače, Trajkovski je četiri godine nosio dres upravo Palerma, dobro poznaje svaki busen terena i svaki ćošak Renco Barbere. Njemu je ovo očigledno bio domaći teren, što je pokazao na delu u nadoknadi utakmice.

Očajna selekcija Roberta Mančinija je meč završila sa 32 udaraca na protivnički gol, ali je samo pet išlo u okvir gola protivnilka. Makedonci su dva puta pogađali okvir, a onaj drugi je gurnuo Azure u potpunu provaliju.

Opsedala je Italija gol Makedonije čitavu utakmicu, ali je u drugom poluvremenu počela ozbiljno da se davi u sopstvenoj nemoći. Propustili su Azuri priliku da slome otpor protivnika u prvom poluvrmenu, gde su mnogo bolje kombinovali. Lopta je išla prilično tečno, dupli blok selekcije Blagoja Milevskog bio je pod velikim pritiskom, ali je dolazio do samopouzdanja kako je vreme odmicalo, a saradnja u defanzivi sve bolje funkcionisala.

Do ozbiljnog samopouzdanja stigao je i odlični golman Rajo Valjekana Stole Dimitrievski. Gostujući čuvar mreže je odlično reagovao na isteku pola časa igre, kada je zaustavio udarac Domenika Berardija. Napadač Sasuola je promašio i deset minuta ranije, a u međuvremenu je dve vrlo dobre prilike propustio i indisponirani Čiro Imobile.

Mančini je Berardila ostavio na terenu do samog finiša utakmice, ali ga nikako nije hteo gol. U 54. minutu je gađao blizu stative, četiri minuta kasnije je pogodio prečku, a u 63. minutu je njegov udarac izblokiran od strane požrtvovanih makedonskih reprezentativaca. Mančini je nakon toga izveo neprimetnog Insinjea i Berardija upario sa saigračem iz Sasuola Đanlukom Raspadorijem, koji je uneo živost u domaću navalu, ali ponovo nije bilo konkretne realizacije.

Koliko su ga razočarali glavni igrači govori i činjenica da je Mančini u 77. minutu izveo Barelu i Imobilea, pa su se na terenu našli Tonali i Pelegrini. Poslednji aduti su bili Žoao Pedro i Đorđo Kjelini, nisu birali način Italijani na koji će napasti, ali su najbliži bili u 79. minutu kada je Raspadori gađao malo preko prečke. Sa Tonalijem i Pelegrinijem Mančini je pokušao da pronađe pukotinu između protivničkih linija, ali je domaćinu na kraju popustila koncentracija u defanzivi.

Makedonci će večeras uživati u spektakularnoj pobedi, ali nemaju mnogo vremena za opuštanje. Za pet dana u Portu ih čeka još kvalitetniji protivnik, koji je večeras dobio na samopouzdanju posle slavlja nad Turskom. Ipak, niko više ne sme da potceni Makedoniju, bez obzira na to što je potrošnja u ekipi Blagoja Milevskog večeras bila enormna.

ITALIJA - MAKEDONIJA 0:1

/Trajkovsi 90+2/

Stadion: Renco Barber (Palermo)

Sudija: Kemon Turpan (Francuska)

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Florenci, Manćini (od 90. Kjelini), Bastoni, Emerson - Barela (od 77. Imobile), Žoržinjo, Verati - Berardi (od 89. Pedro), Imobile (od 77. Pelegrini), Insinje (od 64. Raspadori).

MAKEDONIJA (4-4-2): Dimitrevski - Ristovski, Velkovski (od 86. Ristevski), Musliju, Alioski - Čurlinov, Ademi (od 58. Aškovski), Bardi, Nikolov (od 58. Spirkovski)- Ristovski (od 77. Miovski), Trajkovski.


tagovi

Aleksandar Trajkovskibaraž za sp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara