„Mali Inzagi“ odveo Milan u Ligu Evrope, Krotone ispao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.05.18. | 19:39

Napoli odigrao pošteno i rešio borbu za opstanak

Milanova sezona je ipak okončana prolaznom ocenom. Cilj je bio Liga šampiona, ostvarena je Liga Evrope koja je „visila“ do danas. Ipak, Rosoneri su u poslednjem kolu Serije A eksplodirali, odigrali možda i najbolji meč u sezoni i demoliranjem Fiorentine obezbedili plasman u gurpnu fazu Lige Evrope.

Milan je posle tri i po godine dao pet golova u prvenstvu, razbio Violu 5:1 i uspeo da osvoji šest mesto koje garantuje direktan plasman u Ligu Evrope. Na kraju se ispostavilo da mu čak i nije bila potrebna pobeda jer Atalanta nije pobedila na Sardiniji, ali Gatuzov tim je uradio ono što je bilo do njega i eliminisao rizik da strepi zbog vesti iz Kaljarija. Tamo je Atalanta poražena minimalcem i moraće u kvalifikacije za Ligu Evrope koje počinju 28. juna što znači i znatno kraći period za odmor igrača između dve sezone.

Izabrane vesti

Ipak, nije išlo sve tako glatko za Rosonere danas. Posle greške Bonućija u 20. minutu, Fiorentina je povela pošto je Kjeza asistirao Simeoneu i u tom trenutku su Rosoneri bili iza Atalante. Ali proradio je tandem Čalhanoglu - Kutrone i Milan je već do poluvremena došao do zasluženog preokreta jer je igrao mnogo bolje od gostiju iz Firence. Čalhanoglu je postigao odličan gol iz slobodnjaka za izjednačenje, da bi potom posle majstorskog driblinga i centrašuta asistirao Kutroneu koji je u maniru Pipa Inzagija sjajno pogodio glavom sa peterca.

Već na početku je Milan rešio pitanje pobednika. Opet je Kutrone tukao glavom sa peterca, golman odbio na nogu Kaliniću, a Hrvat je otpadak pretvorio u verovatno poslednji gol u Milanovom dresu jer skoro sigurno odlazi iz kluba. U 59. minutu je Kutrone postigao još jedan predatorski gol posla asistencije razigranog Bonaventure i pokazao zašto Italijani u njemu vide legitimnog naslednika Pipa Inzagija čiji stil igre kopira. Tačku je stavio Bonaventura golom posle lepog solo prodora.

Rešena je i borba za opstanak. Očekivan cenbario: iz Serije A je ispao Krotone koji je morao da ostane neporažen u Napulju i da se nada pozitivnom raspletu na ostalim terenima. Napoli je sačuvao obraz i rutinskom pobedom od 2:1 poslao Krotone u Seriju B. Vrlo verovatno je ovo bio i poslednji ples ove Napolijeve generacije jer bi trener Sari i neki ključni igrači mogli da napuste klub. Krotone je bio prežaljen već na poluvremenu. 

SPAL je prvi od ugroženih izborio opstanak. Poveli su protiv Sampdorije golom Antenućija iz penala posle četiri minuta, potom dobili i igrača više, pa su do kraja napunili mređu Đenovljana. Udineze i Kjevo su rutinski zabeležili minimalce protoiv nezainteresovanih Bolonje i Benevrnta pa nisu strepili šta se dešava na ostalim stadionima. Ni Kaljari nije strepio kada je posle pola sata čuo rezultat iz Napulja pa je odigrao miran meč protiv Atalante i na kraju došao do pobede u 87. minutu iako su gosti u nadoknadi promašili penal. 

ITALIJA 1 - 38. KOLO

Subota
Juventus - Verona 2:1 (0:0)
/Rugani 49, Pjanić 52 - Ćerći 76/

Nedelja

Đenova - Torino 1:2 (0:1)
/Pandev 80 - Falke 30, Baseli 58/

Udineze - Bolonja 1:0 (1:0)
/Fofan 30/

Kaljari - Atalanta 1:0 (0:0)
/Ćepiteli 87/

SPAL - Sampdorija 3:1 (1:0)
/Antenući 4 penal, 32, Grasi 52 - Kovnacki 66/

Milan - Fjorentina 5:1 (2:1)
/Čalhanoglu 23, Kutrone 42, 59, Kalinić 49, Bonaventura 76 - Simeone 20/

Napoli - Krotone 2:1 (2:0)
/Milik 23, Kaljehon 32 - Tuminelo 90+1/

Kjevo - Benevento 1:0 (0:0)
/Ingleze 50/

20.45: (3,80) Sasuolo (3,60) Roma (1,95)
20.45: (2,60) Lacio (3,30) Inter (2,70)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Patrik Kutrone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara