Milan Rastavac i Vladimir Stojković
Milan Rastavac i Vladimir Stojković

Mali priručnik o igri Kostarike...

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.06.18. | 12:14

Iz ugla Milana Rastavca

Prva utakmica može da bude i presudna. Nije to nikakav izum, već konstatacija kakva se provlači na svakom velikom turniru, pa je razumljivo što je sva pažnja našeg državnog tima usmerena na Kostariku.

Iako su i Švajcarska i Brazil atrkativniji rivali, premijernom meču u Grupi E Srbija pristupa ozbiljno, što se da zakljulčiti na osnovu analize rivala.
Kostarika ima dva brza bočna igrača i centralnog napadača. Reč je o 'gustoj' selekciji u sredini terena, a najviše slobodnoj po bokovima. Ključan je kvalitet našeg tima. Ideja za ovu utakmicu je da sve slabosti Kostarike iskoristimo i da držimo igru pod kontrolom“, predočio je Milan Rastavac, pomoćni trener u stručnom štabu Mladena Krstajića.

Izabrane vesti

Na Mundijalu u Brazilu Kostarika je napravila pometnju tako što je prošla grupu u kojoj su bili Urugvaj, Engleska i Italija, zatim je izabcila Grčku, a u četvrtfinalu je eliminisala tek posle penala od Holandije.
„Oni agresijom pokušavaju da dođu do gola. Preko Ruena i Ruiza. Posle kontinuranih napada sve se svodi na kreaciju Ruiza. Ostali to podupiru. Reč je o ekipi koja teži da igra fudbal. Organizacija igre je kompleksnija, međutim, mi smo sebi najbitniji“.

Rastavac je ponudio logičan odgovor na pitanje kakvi bi protiv takve selekcije trebalo da budu srpski reprezentativci:
Takmičari u svakom minutu. Moramo da se nametnemo“.

FOTO: Star sport


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMilan RastavacRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara