Ivan Lakićević (@Starsport)
Ivan Lakićević (@Starsport)

Malo majstora, mnogo šegrta, dva preokreta i pobeda Pančevaca nad Nišlijama

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 21:16

Domaćin poveo, gosti preokrenuli za četiri minuta, pa primili sporan gol i na kraju izgubili pogotkom u sudijskoj nadoknadi: Železničar - Radnički Niš 3:2

Od 1:0, preko 1:2, do 3:2 u Pančevu na zatvaranju 24. kola Mozzart Bet Superlige. Utakmica mnogo kvalitetnija po tim preokretima, nego po sadržini i onome što su fudbaleri dva tima ponudili na terenu, završena je pobedom Železničara nad niškim Radničkim koja, s obzirom na položaj ovih ekipa na tabeli, ali i način na koji je izborena, vredi duplo.

Pančevci slave Stefana Hajdina, dvostrukog strelca (postigao je i treći gol, pa ga je sudija poništio) i asistenta kod trećeg pogotka – u sudijskoj nadoknadi za gol odluke Ivana Lakićevića. Radnički će imati na šta da se žali – drugi gol primio je posle očiglednog prekršaja Pavlova nad golmanom Vasiljevićem - i pored tog detalja, velikim tragičarom niškog tima.

Izabrane vesti

Bila je ovo još jedna prilično bledunjava partija gostiju, koji kao da su ceo meč igrali pod ručnom, osim ta četiri minuta nakon prvog primljenog gola, kada su zahvaljujući dvema bravurama Jusufa Bamidelea očas posla preokrenuli i, delovalo je, vratili utakmicu pod svoju kontrolu. Nigerijski internacionalac asistirao je Vanji Iliću za gol, pa iznudio jedanaesterac, koji je u drugi pogodak pretvorio Aleksandar Mesarović.

Teški dani za Nikolu Vasiljevića. Radnički se, možda i olako, ove zime odrekao Dragana Rosića, najbolje ocenjenog čuvara mreže Mozzart Bet Superlige u jesenjem delu sezone, a sada na toj poziciji baš škripi. Vasiljević je u prethodnom kolu katastrofalnom reakcijom kod prvog gola povukao svoju ekipu u ponor, a jednako loše je reagovao ove večeri, najmanje jednom, i to kod vodećeg pogotka Železničara.

Bio je korner za domaće, Bamidele je glavom izbio loptu iz kaznenog prostora, Grgić ju je ekspresno vratio nazad, Vasiljević krenuo u prazno, a Stefan Hajdin je glavom poslao loptu u praznu mrežu. Kao najviši čovek na terenu, koji uz to jedini tu može da koristi ruke, na loptu koja putuje čitavu večnost, golman Radničkog kreće neodlučno i dozvoljava da sa peterca primi gol glavom. Katastrofalan potez!

No, nije dugo prošlo, a situacija se na semaforu potpuno okrenula. Oba puta Bamidele je prošao po levoj strani. Najpre je centrirao po zemlji, Hajdin loše reagovao, promašio loptu, pa bio suviše statičan, dao previše vremena Vanji Iliću da se namesti na levu nogu i pošalje loptu u donji ugao Mijatovićevog gola. Nedugo zatim, Bamidele je prevario Endiaja koji ga suviše naivno ruši u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrože kazne bio je Mesarović.

Premlako je Radnički izašao na drugo poluvreme, jer se Železničar nudio neubedljivom igrom, i ono malo prilika pred golom rivala nije umeo da iskoristi, ali su gosti bili prilično neambiciozni u napadu. U utakmici u kojoj niti jedan sitan prekršaj na sredini terena nije suđen u korist Radničkog, gruba greška arbitra u 75. minutu. I tada je Vasiljević premlako krenuo na visoku loptu, mogao bi da pogleda na jutjubu kako je to nekad radio slavni Dragan Pantelić, ali kontakta sa Pavlovim je bilo! Čak i tako neodlučan, golman je u toj situaciji zaštićen, no sudija Šegrt ostao je nem, a Hajdin je ponovo samo ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

Delovalo je da će se utakmica završiti možda i pravdenim remijem, ali u prvom minutu sudijske nadoknade, još jedna visoka lopta u peterac Radničkog, preletela je Petrovića, Vasiljević je ostao na liniji, a rezervista Ivan Lakićević samo se poklonio i doneo veliku pobediu svom timu. Pobedu koja ga vraća u trku, dok Radnički, posle utakmice u kojoj je u novog kapitena promovisao svog najmlađeg prvotimca – Davida Petrovića i u kojoj je, gle paradoksa, postao najefikasniji gost u ligi ovog proleća, vezuje drugi poraz pred meč sa Crvenom zvezdom. I ponovo je u blatu do kolena!

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

ŽELEZNIČAR - RADNIČKI 3:2 (1:2)

/Hajdin 31, 75, Lakićevič 90+1 – Ilić 37, Mesarović 41p/

Pančevo.

Stadion SC Mladost.

Sudija: Jovan Šegrt (Beograd).

Žuti kartoni: Stajić, Mesarović, Ado, Bamidele (Radnički).

ŽELEZNIČAR (4-4-2): Mijatović 6 – Endiaje 5 (od 54. Lakićević 7), Obradović 6, Stanković 6.5, Konatar 6 – Knežević 6, Đorđević 6.5, Grgić 5.5 (od 68. Pavlov 6), Hajdin 7.5 – Ignatjev 5, Jovanović 5.5 (od 90+4. Maks).

RADNIČKI (4-2-3-1): Vasiljević 5 – Faj 5.5, Jamkam 5.5, Vojnović 6, Petrović 5 – Stajić 5.5, Ado 6 – Ilić 7 (od 71. Bakić), Mesarović 6 (od 81. Belaković), Bamidele 6.5 – Vukić 5.5.

Igrač utakmice: Stefan Hajdin (Železničar) 7.5.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

Spartak - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Adešina 77/

Radnik - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Bevis 90+2/

Mladost - Čukarički 1:0 (1:0)

/Udovičić 1/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:1)

/Mateus 83, Jovanović 90+6 - Flemings 22p/

Subota

Crvena zvezda - Partizan 2:2 (1:1)

/Spajić 44, Endiaje 67 - Saldanja 45+1, Kalulu 49/

Železničar - Radnički Niš 3:2 (1:2)

/Hajdin 31, 75, Lakićević 90+1 - Ilić 37, Mesarović pen 41/



tagovi

Radnički NišFK ŽelezničarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara