Mamiću šest i po godina zatvora!

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.06.18. | 12:48

Izrečena prvostepena kazna dugogodišnjem gazdi Dinama

Na Županijskom sudu u Osijeku izrečena je prvostepena presuda Zdravku Mamiću i njegovim saradnicima za pljačku Dinama, prenosi Germanijak.hr.

Četvoricu okrivljenika USKOK je teretio za izvlačenje oko 116.000.000 kuna iz kluba, ali i nanošenje štete državnom proračunu od 12.200.000 miliona kuna neobračunatog poreza.

Izabrane vesti

Zdravko Mamić dobio je šest godina i šest godina i šest meseci zatvora, njegov brat Zoran četiri godine i 11 meseci, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović tri godine, a poreznik Milan Pernar četiri godine i dva meseca zatvora po svim tačkama.

Izricanju presude nije prisustvovao nijedan od optuženih, a Mamić je najavio da će komentar dati iz Međugorja, gde se trenutno nalazi.

Milan Pernar i Zoran Mamić optuženi su po prvoj tački optužnice za davanje mita, ali po svim ostalima su krivi. Po drugoj i trećoj tački optužnice kriva su sva četvorica.

Mamić stariji kriv je za malverzacije pri podeli obeštećenja za transfere Luke Modrića i Dejana Lovrena, dok su za malverzacije pri Lovrenovom transferu krivi i Mamić mlađi i Vrbanović.

Foto: Star Sport


tagovi

Zdravko MamićZoran Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara