Mančester Siti aktvira plan C, Hrvat već potvrdio da dolazi! Dobra vest i za Srbina…

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 11:28

Pošto su im Junajted i Čelsi preoteli prve dve želje, sada su našli treću

U Mančester Sitiju su se pomirili sa još jednim porazom na fudbalskoj pijaci. Trećim u poslednjih šest meseci...

Zimus im je gradski rival Junajted preoteo Aleksisa Sančeza, potom ih je na početku ovog prelaznog roka preduhitrio i u trci za dovođenje brazilskog veziste Freda iz Šahtjora, a Čelsi im je na kraju preoteo Napolijevog plejmejkera Žoržinja.

Izabrane vesti

Očigledno je da Gvardiola juri centranog vezistu i da su mu Fred i Žoržinjo bili prve mete, ali su mu rivali podapeli nogu. Međutim, Siti ima i plan C. U pitanju je Mateo Kovačić.

Hrvatski vezista je nezadovoljan epizodnom ulogom u Real Madridu i već je najavio da želi da napusti klub i da je to najbolje za sve. Pominjali su se Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester Junajted, ali niko od njih nije dostavio konačnu ponudu, niti je preduzeo neke konkretne korake. Zato je Siti rešio da ubrza stvar i krene po Kovačić čime se završi Mundijal. Gvardiola smatra da Hrvat ima slične tehničke kvalitete poput Žoržinja i da je bolji u defanzivnim zadacima od Italo-Brazilca.

Real Madrid će za hrvatskog vezistu tražiti 50.000.000 evra što je manje nego što bi Građane koštale kupovine Freda ili Žoržinja. Zanimljivo je da je i Hrvat dolio ulje na vatru. U anketi koju je David Silva postavio na društvenoj mreži Instagram, pitanje je glasilo: Da li bi Mateo Kovačić bio pravo pojačnje za Mančester Siti? Hrvat je sa svog zvaničnog profila odgovorio sa „da“ i na taj način se preporučio Građanima da što pre dostave ponudu Realu.

Ni Madriđani neće imati ništa protiv prodaje Hrvata ako Siti ponudi 50.000.000 evra. Na taj način bi obezbedili polovinu novca za kupovinu Sergeja Milinković Savića. Upravo se Srbin pominje kao sledeće pojačanje Reala, a na terenu bi zauzeo Kovačićevo mesto sa šansama da u perspektivi postane jedan od nosilaca igre.


tagovi

Mateo KovačićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara