Sadio Mane (©AFP)
Sadio Mane (©AFP)

Mane i društvo tek treba da pokažu šta znaju, Malavi (ne)spreman za juriš Maroka

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 12:58

Danas na programu još dva meča osmine finala Afričkog kupa nacija

Na pola smo puta prve runde nokaut faze Afričkog kupa nacija. Četiri selekcije već su osigurale mesto u četvrtfinalu - Gambija, Kamerun, Burkina Faso i Tunis - a tamo večeras mogu da prođu Senegal i Maroko, ukoliko opravdaju uloge favorita protiv Zelenortskih Ostrva, odnono Malavija.

Senegal nije bio baš ubedljiv u grupnoj fazi, što znači da duel protiv Plavih ajkula može da bude zanimljiv i veoma uzbudljiv (17.00).

Izabrane vesti

Mane, Sar, Dijalo ili Dia je trebalo da garantuju veoma dobru ofanzivu koja bi dala najmanje pet-šest golova u grupnoj fazi. Međutim, u mečevima Senegala videli smo dosta defanzivne orijentacije i opreza. Čak i na Afričkom kupu nacija nije retkost da ekipa sa gol-razlikom 1:0 bude najbolja u svojoj grupi. U ovom slučaju, Senegal je zaista imao samo jedan postignut gol kako bi osvojio sa pet bodova sa prvog mesta prošao u osminu finala.

17.00: (1,75) Senegal (3,50) Zelenortska Ostrva (6,50)

Visokokvalitetni igrači kao što su Kulibali, Dijalo ili Buna Sar deluju u defanzivnom delu selekcije Alijua Sisea, iako afričke reprezentacije često pate od nedostatka kvalitetnijih golmana, to nije slučaj sa Senegalom. Jedinica je rezervisana za Mendija, koji je prvi izbor Čelsija, i očigledno je jedan od najboljih čuvara mreže Premijer lige.

Na drugoj strani, Zelenortska Ostrva pre turnira nisu imala "velike oči", ali su u grupnoj fazi uspela da osvoje četiri boda (gol-razlika 2:2), kada su remizirali protiv domaćeg Kameruna (1:1) i generalno nisu razočarali učinkom. Iako su puleni selektora Bubiste izgubili od Burkine Faso (0:1), imali su nekoliko odličnih prilika u meču, pa čak i bili dominantniji u posedu lopte.

Kapiten Zelenortskih Ostrva je 33-godišnji Stopira, igrač mađarskog Fehervara. Najjači aduti u navali su Žulio Tavares i Gari Rodrigez. Zelenortska Ostrva su 73. na FIFA rang-listi, Senegal je 20.

20.00: (1,40) Maroko (4,60) Malavi (10,5)

Na papiru bi duel Maroka i Malavija trebalo da predstavlja igru mačke i miša, ali Afrički kup nacija je mesto gde iznenađenja nikoga ne iznenađuju (20.00).

Selekcija koju sa klupe predvodi Vahid Halilhodžić je osvojila sedam od mogućih devet bodova u grupnoj fazi i u duelima sa Ganom, Komorskim Ostrvima i Gabonom postigla pet i primila svega dva gola. Za razliku od Malavija koji nema istaknutu zvezdu u timu, Maroko poseduje nekolicinu igrača koji su spremni da potezom reše utakmicu – jednu od najvećih pretnji po gol ekipe koja tek treći put učestvuje na kontitentalnoj smotri i koja nikada do ove godine nije prošla grupnu fazu, biće Sofijan Bufal, dvostruki strelac na ovom šampionatu.

Malavi može da očekuje žestok nalet Lavova Atlasa koji su u prve tri utakmice prosečno šutirali čak 14 puta ka golu rivala. Maroko ima šansu da se prvi put posle pet godina nađe u četvrtfinalu Kupa nacija i nastavi put ka plasmanu među najbolje četiri ekipe koji je ostvario davne 2004. godine.

Malavi je već debelo prebacio očekivanja, domogavši se nokaut faze kao najbolja trećeplasirana ekipa, a izašao je iz nezgodne grupe sa Senegalom, Gvinejom i Zimbabveom, pritom odigravši bez golova sa moćnim Senegalcima.

Kada je reč o međusobnom skoru, od 1985. godine ovi rivali odigrali su šest mečeva – tri puta je slavio Maroko, uz tri remija, a Malavi je u tom periodu postigao samo dva gola.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP AFRIČKIH NACIJA – OSMINA FINALA

Nedelja

Burkina Faso – Gabon 1:1 (1:1, 1:0) – penalima 7:6

/Traore 28 – Guira 90+1/

Nigerija – Tunis 0:1 (0:0)

/Msakni 47/

Ponedeljak

Gvineja - Gambija 0:1 (0:0)

/Berov 71/

Kamerun - Komorska Ostrva 2:1 (1:0)

/Ekambi 29, Abubakar 70 - Mčangama 81/

Utorak

17.00: (1,75) Senegal (3,50) Zelenortska Ostrva (6,50)

20.00: (1,40) Maroko (4,60) Malavi (10,5)

Sreda

17.00: (2,25) Obala Slonovače (3,05) Egipat (3,90)

20.00: (1,75) Mali (3,45) Ekvatorijalna Gvineja (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Afrički kup nacijaKup afričkih nacijareprezentacija Senegalareprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara