Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Marakana pod ledom - nikad više!

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.12.18. | 12:35

Sistem grejanja terena napokon pušten u rad na "Rajku Mitiću", a premijera za navijače u nedelju od 18 č protiv Voždovca

Nakon nekoliko godina propadanja i odugovlačenja projekta koji je još tada reazlizovan, ali nikada nije iskorišćen, travnati tepih na najvećem srpskom stadionu se konačno greje! Fudbaleri i navijači Crvene zvezde imaće premijeru u nedelju od 18 časova protiv Voždovca.

Utakmica sa gradskim rivalom će ući u istoriju kao prva na kojoj će raditi taj sistem za grejanje terena, što može da bude samo dodatni razlog da crveno-bela publika podrži izabranike Vladana Milojevića u susretu 18. kola Superlige.

Izabrane vesti

Zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaju prošlost, a što je najvažnije podizanjem uslova za igru na najviši nivo dodatno je smanjena mogućnost povreda igrača.

"Danas je sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari Sen Žermenom, a početak grejanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom. Može se reći da je počela najavljivana istorija", rekao je direktor stadiona Miki Ćorović, "Do minus 15 stepeni teren se greje do dva stepena Celzijusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuje. Topliji teren probudiće i vegetaciju, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće"

 FOTO: Starsport


tagovi

stadion Rajko MitićMiki Ćorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara