Marakana sve lepša i modernija, projekti i radovi na sve strane

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.11.18. | 15:18

Naš najveći stadion se modernizuje

Crvena zvezda beleži uspehe na svim poljima. Rezultatski, organizaciona, infrastrukturno... Navijači primaju uglavnom samo lepe vesti.

Pre samo četiri godine, klub je bio izbačen iz Evrope, trenera je predstavljao u mraku zbog ugašene struje, finansijska dubioza je izgledala nerešivo, igrački kadar je bio tanak, najbolji su odlazili za siću, dovođena su trećerazredna pojačanja... Bolji dani su počeli sa odlaskom kompletne tadašnje uprave izuzev Zvezdana Terzića koji je ostao i sa dovođenjem Vladana Milojevića povukao jedan od anjboljih poteza u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Milojević je doneo Zvezdi vanserijske rezultate, vratio je u Evropu, obezbedio joj da prezimi u Ligi Evrope, uveo je u Ligu šampiona... Klub je u poslednjih godinu i kusur dana inkasirao ogroman novac od UEFA takmičenja, ulaznica, prodaje igrača... Zvezda je počela da se diže na svim nivoima, pa i na infastrukturnom.

Novi izazovi su doneli i nove obaveze pa je Zvezda je započela nekoliko projekata kako bi i na tom polju uhvatila neke evropske trendove.
„Radimo u hodu, a glavni neprijatelj su nam kratki rokovi. Uprkos ograničenom vremenu svi radovi odvijaju se po planu. Uprava kluba imala je razumevanja i viziju, ispunjeni su svi zahtevi UEFA i na stadionu su obavljeni istorijski pomaci po pitanju infrastrukture i uslova u kojima će publika gledati fudbalske priredbe“, kaže Milorad Ćorović, direktor stadiona „Rajko Mitić“.

On je otkrio da će Crvena zvezda dočekati PSŽ  sa sistemom za grejanje terena, 
„Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe. Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok ne ne završe još dva istorijska poduhvata: izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo“.

Promene će zahvatiti i neke od ulaza na Marakani.
„U ponedeljak ćemo početi sa postavljanjem najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu. Radi se o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu. Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta“.

Ima još noviteta sa našeg najvećeg stadiona...
„Planirana je i izgradnja skaj bokseva na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou Delije, gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo“.

Paralelno se izvode radovi iza južne tribine Marakane gde su već izgrađeni parking i najsavremeniji tereni koje koristi omladinska škola.
„Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude takođe realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omladinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim“, istakao je Ćorović.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


tagovi

stadion Rajko MitićMiki Ćorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara