Marin: Gledao sam u semafor... Kad je bilo vremena

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.09.18. | 09:35

Dobro raspoloženi ofanzivac crveno-belih o Zvezdinoj igri protiv Napolija, ali i o ambijentu, pa i Partizanu

Nije to Marko Marin na vrhuncu. Ali i ovakav – sa nedovoljnim brojem utakmica u nogama – pokazao je koliko u stvari zna te lopte. Tek kad sa mečevima dođe i ta kondicija, nekadašnji  reprezentativac Nemačke biće pravi. Za njega bar znamo da može. A kako su Marinu delovali ostali igrači Crvene zvezde protiv Napolija? Kako su Marinu izgledali saigrači u poređenju sa onima sa kojima je nekada delio svlačionicu u Menhengladbahu, Bremenu, pa u Čelsiju, Sevilji, Olimpijakosu...
“Imamo dobru ekipu. I sad smo pokazali da možemo da igramo sa ekipama kakva je Napolijevija. Zadovoljan sam. Odigrali smo dobro i uzeli bod”, rekao je Marin novinarima posle meča na stadionu “Rajko Mitić”.

A šta je nedostajalo da se uzmu sva tri?
“Poslednji izbor u dve ili tri kontre. Da li bolji pas ili bolji šut. Moramo tu da budemo malo mirniji. Nekoliko puta smo ušli u šut sa 20 metara, a možda je trebalo da sačekamo bolje pozicioranog saigrača”, savetuje Marin.

Izabrane vesti

Opet, nije bilo lako crveno-belima. Na terenu protiv Napolija ume da izgleda kao u košnici protiv osa. Da li je i sam Marin bacao pogled ka semaforu da vidi koliko je još vremena ostalo?
“Gledao sam, da... Kad sam stigao, ali nije bilo mnogo vremena, a-ha-ha. U drugom poluvremenu smo bili pod naročitim pritiskom, mada smo i tada imali dve ili tri kontre ili bar prostora za kontre. Imali smo i kornere, generalno dosta prekida... Tu smo morali isto bolje, da to više iskoristimo”.

Ali dobro. Prva je utakmica u Ligi šampiona. Led je probijen. Možda će sada biti lakše?
“U Liverpulu ili Parizu? Teško da će biti lakše, a-ha-ha. Ali biće manje nervoze, to je sigurno. Videlo se da smo u prvih 10 ili 15 minuta bili nervozni na lopti, ali OK, to je i normalno”.

Nenonormalno je ono što je bilo na tribinama. Marin je impresioniran podrškom navijača. Imao je iskustva sa raznih stadiona, ali ništa kao “Marakana”. Pa na pitanje da ambijent u Ljutice Bogdana uporedi sa Vestfalenom u Dortmundu, koji važi za najvreliji teren u Nemačkoj, odgovara...
“Ma ne, ne može to da se poredi. Tamo ima ta jedna tribina, stvarno dosta navijača. Ali ovo da ceo stadion... Da kad treba da se čuje himna Lige šampiona ti ne čuješ ništa... To je neverovatno. Ne može da se poredi. Fenomenalan osećaj. Stvarno nešto posebno i nikad ovo neću zaboraviti”.

Neće ni navijači zaboraviti taj bod u Ligi šampiona, ali koliko bi ukupno moglo da ih bude?
“Nadam se više od jednog”, smeje se dobro raspoloženi Marin, ne želeći da pretera u obećanjima.

Uostalom, sad mu je nešto drugo u glavi. U nedelju večiti derbi sa Partizanom i prilika da Zvezda u slučaju pobede komšijama otmakne na velikih osam bodova prednosti. I ne samo to...
“Nama je bitnije od tih osam bodova da pokažemo da smo najbolja ekipa ovde, da to svi vide. Možda nam je i bitnija utakmica od ove sa Napolijem, samo moramo da budemo oprezni, jer svi očekuju od nas da pobedimo, a derbi je derbi – uvek može da bude opasan”, kaže Marin.

(FOTO: FOTO: Star sport)


tagovi

Marko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara