Razigrani Boaći i crveno-beli
Razigrani Boaći i crveno-beli

Marin je gazda - Boaći egzekutor! Zvezda rapsodijom najavila Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.09.18. | 22:19

Crveno-beli uoči debija u Ligi šampiona potukli Radnik iz Surdulice - 6:0

Ovo su definitivno dani visokog napona u Ljutice Bogdana. Ionako euforične navijače Crvene zvezde, posle plasmana u Ligu šampiona, dodatno su raspalili gazda Marko Marin i egzekutor Ričmond Boaći. U praskozorje debija u elitnom klupskom takmičenju ekipa Vladana Milojevića nabacila je osmeh fanovima koji sigurno neće skidati do utorka veče, kada budu pošli na duel sa Napolijem.

Radnik za ovakvu Crvenu zvezdu ne može da bude reper, ali crveno-beli su u osmom kolu Superlige Srbije pucali iz svih oružja (6:0) potpomognuti liderskim sposobnostima gromoglasno najavljnog pojačanja Marka Marina. Bivši reprezentativac Nemačke nije igrao fudbal - nego se igrao fudbala. Bio je i paker i rasni golgeter i čovek oko koga su se vrtele kreativne akcije domaćeg tima. Tuklo je sa svih strana, Ričmond Boaći je počeo da namešta dobro poznatu desnicu, led je probio Kafu, a na posletku prvenac je upisao i Goran Čaušić. Opet, posle mekane lopte i trodimenzionalnog pogleda na igru Marka Marina

Izabrane vesti

Oduševio Marakanu: Marko Marin

Da su mogli navijači Crvene zvezde bi uradili sve da se večerašnji duel sa Radnikom produži. Protiv brojčanog inferiornog Radnika svaka akcija je bila smislena, vrcalo je sve od lepih poteza i još lepših golova… Međutim, 90-minutna žurka i peetardiranje gostiju brzo će otići u zaborav. Opijeni navijači Crvene zvezde, posebno oni sa istoka tražiće ozbiljnu partiju i demonstiranje punog kapaciteta protiv bivšeg šampiona Evrope.

Sve je mirisalo na spektakl u toploj septembarskoj noći. Blizina vatrene sedmice za Crvenu zvezdu, koja počinje Napolijem, a završava se večitim derbijem u Humskoj, nije pokolebala Vladana Milojevića da izvede po imenima gotovo najjači tim. Izostao je Ben, ali je za katedru tima iz Liga šampiona seo nekadašnji reprezentativac Nemačke. Dojučerašnji član Olimpijakosa je prvim mekanim dodavanjem i driblingom kupio poverenje Marakane, a potom počeo da pleše. U postavi je bio Ričmond Boači, demonstrirajući nedostatak golgeterskog kontinuteta u prvih 20 minuta.

I Novak Đoković je večeras gledao Zvezdu

Uspeo je Milojević u prvih jedanest da „uglavi“ i Gorana Čaušića, parnjaka Nenada Krstičića. Grom Zvezdi po imenima Radnik je odgovorio jako disciplinovanom i defanzivnom postavkom. Težnja da pored pobede navijače časte i lepim potezima ostavila je crveno-bele bez učinka u početnoj fazi.

Samo dva šuta Boaćija bila su nedovoljan odgovor na disciplinu ekipe Milana Milanovića. Ipak, posle iskuljčenja golmana Vasiljevića (srušio Boaćija van kaznenog prostora) sve je postalo kristalno jasno. Sliku na Marakani razbistrio je suvi talent Marka Marina, koji je menjao mesta sa Ebesiliom i Kafuom. Ali, gde god se našao, Marin je igrao direktno i konkretno.

Znao je da niže igrače Radnika kao ražnjiće, baš kao u 33.minutu kada je prošao nekoliko prepreka u nizu i pomogao Boaćiju da postigne povratnički prvenac. Upravo su reprezentativac Gane i Marko Marin pokazali da bi mogli da budu ozbiljan tandem. Njihova združena igra zdrobila je odbranu Radnika u smiraj prvog poluvremena. Sve je bilo tačno i jako lepo. Ovog puta Boaći je štiklom poslužio Marina, a ovaj sa roglja šesnesterca pogodio suprotan ugao…

Za apaluze na Marakani.

Gde su nastavili u prvom poluvremenu crveno-beli su nastavili u drugom. Adrenalin dobrih poteza i podrške koje je dobio udario je po sred kreativne glave Marka Marina. Igrao je ovaj meč kao da mu je poslednji. Doprineo da se Kafu nametne Milojeviću pogotkom, te da Ričmond Boaći podseti na ono što najbolje zna. Prijem, udarac i lopta u suprotan rogalj.

Pobednik je bio rešen, ali crveno-beli nisu želeli da se smiluju. Nastavili su visokim presingom da dave rivala. Stigli su da golove postignu i Čaušić i Nikola Stojiljković. Za laganih i velikih 6:0 i najlepšu pozivnicu Delijama da gromoglasno navijaju protiv Napolija na elitnoj premijeri u utorak uveče.


CRVENA ZVEZDA - RADNIK SURDULICA 6:0 (2:0)
/Boaći 33, 62, Marin 41, Kafu 52, Čaušić 73, Stojiljković 81/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 13.120;
Sudija: Nenad Minaković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković (od 56. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić – Krstičić, Čaušić - Kafu (od 61. Simić), Ebisilio, Marin - Boaći (od 70. Stojiljković).
RADNIK SURDULICA (4-5-1): Vasiljević - Mladenović, Žarković, Kovačević, Milovanović - Keremeh (od 28. Lekić), Ristović, Stanisavljević (od 55. Pejčić), Stojanović, Zlatanović - Pantelić (od 65. Stojanović).


SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak
Radnički Niš  - Vojvodina 1:0 (1:0)
/Bondarenko 85/

Subota
Proleter - Partizan 0:1 (0:1)
/Gomeš 13/

Dinamo Vranje - Rad 0:1 (0:0)
/Šipčić 90+1/

Mačva - Zemun 0:2 (0:1)
/Kukuličić 45, 62/

Bačka - Mladost 0:2 (0:0)
/Tumbasević 49, Pejović 78/

Crvena zvezda - Radnik 6:0 (2:0)
/Boaći 33, 62, Marin 41, Kafu 52, Čaušić 73, Stojiljković 81/ 

Nedelja
16.00:  (2,30) Spartak  (3,10)  Napredak (3,10) 
19.00:  (2,90) Voždovac  (3,00)  Čukarički (2,50) 

***Kvote su podložne promenama

Foto: MN press


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara