Detalj sa utakmice protiv Maribora
Detalj sa utakmice protiv Maribora

Marin majstorijom zaokružio besprekoran niz! Maribor poslao poruku Zvezdi - nema spuštanja garda, biće žestoko na leto u Evropi

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.02.19. | 16:51

Fantastični ofanzivni vezista crveno-belih još jednom pokazao koliko je značajan za ekipu Vladana Milojevića - 1:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Turske)

Generalna provera i ujedno i najteži protivnik Crvene zvezde na pripremama u Antaliji. I pobeda. Nije Maribor ekipa prefinjenih majstora u svojim redovima, ali je predstavljao idealan primer ekipi Vladana Milojevića i sa kakvom vrstom rivala bi mogla da se susretne u evropskim kvalifikacijama narednog leta. Slovenci nikako nisu prijali srpskom šampionu, bili su oštri, uporni i izuzetno odgovorni, ali na kraju ipak nisu uspeli da pronađu lek za najvećeg majstora na terenu. Marin je u 79. minutu udarcem spoljnim delom kopačke na najlepši mogući način krunisao rezultatski besprekorne pripreme Crvene zvezde u Antaliji - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Crveno-beli su na terenu hotela Regnum ostvarili svih pet pobeda i tako napravili idealnu uvertiru prolećnog dela sezone i meča sa Vojvodinom 16. februara.

Milojevićev tim je imao dosta problema u prvom poluvremenu, na tu grubost Maribora nije uspeo da odgovori na isti način, kao što je to činio u okršaju sa Austrijom iz Beča. Zvezda je tek na momente uspevala da dođe do željene igre, a svaki put kad je uspostavljala dominaciju na terenu, odmah je dolazila do situacije da ugrozi gol protivnika. Prvo na isteku desetog minuta kada su u dva vezana napada ozbiljno zapretili Jirka i Jovičić, a kasnije tek na početku drugog poluvremena.

Pouzdani defanzivni vezista crveno-belih Branko Jovičić bio je jedan od retkih koji je u svaki duel ulazio žestoko sa protivnicima, a to je moglo da mu se vrati i u napadu, međutim, ono što je bilo do njega on je odradio na pravi način. Ipak, u svim tim žestokim duelima ostao je i bez snage, pa ga je u poslednjih pola sata zamenio Čaušić.

Zvezda u prvom poluvremenu kao da nije imala krila, pa je Milojević u jednom trenutku promenio strane Jirki i Vukanoviću. Bivši igrač Napretka nikako nije uspevao da iskoristi svoj kvalitet na terenu, pa je trener Crvene zvezde već u finišu prvog poluvremena na zagrevanje poslao Veljka Simića. Bivši igrač Zemuna je u Zvezdine redove doneo preko potrebnu energiju, a očigledno su i urodile kritike stručnog štaba na pauzi.

Crveno-beli su u prvih desetak minuta drugog poluvremena stvorili veći broj prilika neko za čitavo prvo. Boaći, Stojković, Simić, Jirka i Rodić su u nekoliko napada bili kreatori tri izgledne pri pred golom Handanovića, ali je te promašaje umalo kaznio Pihler, koji je gađao preko Borjanovog gola. Taj trenutak kao da je izvukao lidera slovenačkog prvenstva iz kandži Beograđana, ali ne zadugo. Crvena zvezda je ponovo uspostavila dominaciju na terenu i zahvaljujući trenutku velikog nadahnuća svog najboljeg igrača stigla do pobede u 79. minutu.

Milojeviću je ovaj meč poslužio da jasno vidi sa kakvim problemima bi mogao da se suoči njegov tim, koji je na kraju ipak uspeo da se izbori iznad svih poteškoća i dođe do zasluženog slavlja u generalnoj probi.

Takođe, bilo je i više nego evidentno koliko Mohamed el Fardu Ben znači ovom timu srpskog šampiona. Bez njega u timu Zvezdina navala nije delovala tako opasno i lukavo, pa je definitivno jasno zbog čega je Milojević toliko insistirao kod uprave da on ostane u timu ovog proleća.


CRVENA ZVEZDA - MARIBOR 1:0 (0:0)
/Marin 79/

Regnum stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Murat Durgatoglu

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Babić (od 65. Gajić), Rodić (od 74. Hajdin) - Jovančić, Jovičić (od 59. Čaušić) – Jirka (od 77. Jevtović), Marin, Vukanović (od 46. Simić) – Boaći (od 65. Pavkov).

MARIBOR: Handanović - Klinar, Šuler, Ivković, Vrhovec - Pihler, Kretu - Hotić, Zahović, Mešanović - Viler.
Igrali su još: Tavares, Dervišević, Santos.


Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Marko MarinMaribor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara