Marko Roze: Zvezda će nas izazvati preko Radonjića, Bena i Kafua

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.08.18. | 18:59

„Zvezda je vrlo stabilna i agresivna ekipa. Ne razmišljam o kategorijama favorita. Smatram da će sutra biti jako teška utakmica. Odluka će pasti u Salcburgu“, kaže strateg austrijskog šampiona

Mušema je isprobana, amblemi Lige šampiona su svuda oko najvećeg srpskog stadiona…. Takav ambijent dočekao je u Ljutice Bogdana trenera Red Bul Salzburga Marka Rozea. Talentovani stručnjak pokušaće sa svojim Bikovima da prekine 24-časovni san koji žive igrači i navijači Crvene zvezde. Tačnije, od onog trenutka kada im je UEFA isporučila asortiman opreme i obeležja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Posle odlične sezone i polufinala Liga Evrope ima pravo trener Salcburga da odiše samopouzdanjem, čak i da bude samouveren. Međutim, delovao je kao da istinski poštuje Crvenu zvezdu. Možda se i plaši ljubičaste kletve koju su na Red Bul bacili navijači Austrije iz Salcburga. Ovo je 12 pokušaj nakvalitetnijeg austrijskog kluba da u Red Bul eri stigne do Lige šampiona.

Izabrane vesti

Verujemo da će ponovo trokirati na Balkanu.
„Ako Milojević smatra da smo favoriti, onda je to ok. Zvezda je došla ovde posle šest utakmica… Oni imaju mngo kvaliteta, vrlo su dobar tim. Međutim, spremni smo da radimo i prođemo ovo kolo“, poručio je trener Salcburga Marko Roze.

Crveno-beli su imali više vremena za odmor, odložili su duel protiv Napretka. Bikovi su odradili posao..
„Oni su hteli da odmore. Činjenica je da je Zvezda odložila meč, ali tu bih stavio tačku. Mi želimo da prođemo i to je sve“, dodao je talentovani stručnjak.

O taktici je govorio umereno. Tačnije, izbegao je odgovor o tome hoće li biti umoreno ofanzivni.
„Danas mi postavljate lukava pitanja. Neću da pričam o detaljima. Ostaćemo verni našem stilu igre. Ali o taktici ne želim da pričam“.

Salcbrug neće osetiti vrelinu Marakane. Čini se da Roze ne vidi u tome prednost.
„Moja ekipa nikada nije igrala pred praznim tribinama. To je nešto novo za nas. Moraćemo da se prilagodimo“.

Pod velikim pritiskom će biti stručni štab i igrači Salcburga. Liga šampiona im je ponovo pred nosom.
„Nema ništa lepše od Lige šampiona. Nismo uspeli prethodnih godina, sada imamo novu šansu. Daćemo sve od sebe. I to je to. Deo mog posla jeste pritisak. Uvek osećam pritisak, na svakoj utakmici. Toga se treba osloboditi. Mnogo faktora u fudbalu odlučuje pobednika. Jedan od njih je rad. Radimo dobro, samopouzdanje nam ne fali. Tako se skida pritisak“.

Očigledno je da je Roze dobro analizirao igru Crvene zvezde. Apostrofirao je kontre.
„Znam da su prošle godine uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope. Imaju jako dobre igrače. Imaju Radonjića, Kafua i Bena. Brzi su, odlični u kontrama. Izazvaće nas, ali mi se tu da se suprotstavimo. Zvezda je vrlo stabilna i agresivna ekipa. Ne razmišljam o kategorijama favorita. Smatram da će sutra biti jako teška utakmica. Odluka će pasti u Salcburgu", zaključio je Roze.


tagovi

Marko RozeRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara