Slavlje na El Sadaru (© Reuters)
Slavlje na El Sadaru (© Reuters)

Marokanac je ubica velikih: Barselonin Abde primakao Osasunu finalu Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 22:57

Dva važna gola mladog krilnog napadača za samo tri dana

Iz krize je izašla i odmah stigla u predvorje raja. Za samo tri dana Osasuna je prevazišla nelagodnosti koje su je pratile sedmicama i dvema pobedama značajno popravila status uoči završnice sezone. Čak bi mogla i do trofeja.

Nije to klub koji spada među najpopularnije u Španiji, međutim, zadaje im udarce. Jednog prepoznatljivog, poput Sevilje, dobio je u nedelju veče na „Pishuanu“ (3:2), a u Kupu kralja posle „prvog poluvremena“ stekao prednost nad Atletik Bilbaom (1:0), koji je 23 puta osvajao takmičenje.

Izabrane vesti

Potpisnik obe pobede ekipe iz Pamplone je isto čovek. Abdesamad Ezalzuli (21) ili jednostavnije Abde presudio je najpre učesniku osmine finala Lige Evrope, a onda preko Baskijaca približio sastav Jagobe Arasatea stadionu Kartuha, gde će 6. maja Španci dobiti novog vlasnika trofeja, pošto je aktuelni vlasnik, Betis, ispa tako što ga je izbacila baš Osausna.

Ma krcatom El Sadaru (23.026 gledalaca, čime je nadmašena najbolja poseta sezone, jer je prvenstveni duel sa Sosijedadom posmatralo 21.741 osoba) imala je šta da vidi. Primer savršene kontre: samo 13 sekundi je trebalo domaćinu da početkom drugog poluvremena (pošto je Iker Munijain petljao i izgubio loptu) stigne u suparnički kazneni prostor, a Abde završi akciju. Kad ga je 13 minuta pre kraja trener Arasate izveo iz igre momak koga je Barselona poslala na kaljenje nagrađen je ovacijama. Opravdano, jer baš njegovim hicem Osasuna ima prednost uoči revanša na San Mamesu 4. aprila.

Za domaći tim pred kraj susreta je zaigrao i nekadašnji vezista Partizana, Darko Brašanac, koji će sa kolegama za četiri sedmice probati da se probije u prvo Osasunino finale posle 2005, kad je poražena od Betisa i tad je imala u sastavu još jednog Srbina, Sava Miloševića.

Bilbao je definitivno upao u probleme. Možda i psihološke prirode, jer je minulog vikenda primio tri gola u Baskiji od Đirone (dva autogola), prethodno je poklekao u Madridu pred Atletikom, a uprkos šansama Ikera Munijaina, Raula Garsije i Gorke Gurusete, prvi put je Ernesto Valverde kao trener poražen na El Sadaru.

Doduše, za mesec dana ko zna šta sve može da se desi, ali ovakav Bilbao ne obećava. Za razliku od Osasune.

KUP KRALJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Osasuna – Bilbao 1:0 (0:0)

/Abde 47/

Četvrtak

21.00: (2,00) Real Madrid (3,60) Barselona (4,00)


tagovi

AbdeOsasunaKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara