Marota u Suningovu centralu doneo sjajne vesti: Ima dogovor s Lotitom za Sergeja

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 12:45

Transfer će biti završen sledećeg leta

Daleko je Sergej Milinković Savić od forme iz prošle sezone zbog koje je, između ostalog, postao jedan od najtraženijih vezista na planeti. Uprkos izostanku pravog ritma, Sergej je i dalje tražena roba na transfer pijaci i to potvrđuju stalni izveštaji italijanske i evropske štampe.

U danu kada se dosta priča o sastanku novog Interovog direktora Bepea Marote u Suningovoj centrali u Nankingu, lukavi sportski radnik svojim poslodavcima donosi sjajne vesti - ima načelni dogovor sa Klaudijem Lotitom za transfer Sergeja narednog leta. Mada se iznos transfera još čuva u tajnosti, milanski list Korijere dela Sera tvrdi da je Marotin dogovor s Loti​tom plod višemesečnih, strpljivih razgovora i da je vlasnik Lacija konačno popustio. 

Izabrane vesti

Ne treba podsećati da je tvorac današnjeg Juventusa veliki poštovalac Sergejevog lika i dela, te da je još tokom svog mandata u Torinu nagovarao predsednika Andreu Anjelija da iskešira novac za njegov transfer. Lacio je prošlog leta odbio Juventusovih 80.000.000 evra, što je tada smatrano preniskom sumom za momka u vrtoglavom usponu forme. Sada nije precizirano koliko bi ceo posao mogao da izađe, ali čini se da je Marota uspeo da pridobije poslovično zatvorenog Lotita i novom klubu donese prvi veliki posao. 

Put do realizacije istog, doduše, jeste dugačak, ali ako je Lotito stvarno popustio, Inter je već u ogromnoj prednosti naspram Juventusa. Uostalom, to je ono što su prvi čovek Suninga Žang Đindong i njegov sin, predsednik Intera Stiven Žang i želeli kada su sklapali dogovor s Marotom - da konačno umanje jaz sa Starom damom i skroje tim dostojan šampionske krune i skidanja Bjankonera s trona. 

Navodno, pored Sergeja Marota je već izneo i svoju listu želja na ostalim pozicijama, gde se nalaze još i Rabio, Barela, Kjeza, Marsijal, Tonali, Andersen..., što znači da će Inter morati da spremi ozbiljan novac za naredno leto. 

Foto: Reuters


tagovi

Bepe MarotaSergej Milinković SavićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara