Marotino novo ime na horizontu - Fabinjo!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 20:59

Postoje kontakti sa superagentom Mendešom

Preko dve godine traje Juventusova potraga za kompletnim vezistom koji bi u praksi mogao da bude multipraktik - igrač sa više funkcija u jednom sistemu. Aksel Vitsel je izabrao Kinu, Nemanja Matić Mančester junajted, Korentan Toliso Bajern, Stiven N'Zonzi i Kevin Strotman ostali su nedosanjan san, dok je Sergej Milinković Savić u ovom trenutku (ne)realna opcija. Blez Matuidi je stigao, ali Juventus i dalje traži čoveka koji će odmeniti sada već istrošenog Samija Kediru.

Zimus se šuškalo da se Emre Džan dogovorio za leto, Bepe Marota je na sve načine pokušao da dogovori transfer već u januaru i nije uspeo. Mada se ne zna kakva budućnost čeka nemačkog reprezentativca, pošto u Liverpulu i dalje žele da mu produže ugovor koji ističe na letom, prvi operativac Stare dame ima sada novo ime na horizontu. Radi se o Fabinju!

Izabrane vesti

Brazilac je posle izuzetnih nastupa u prošloj sezoni letos bio jako tražena roba, ali je i pored svih povezivanja sa Arsenalom, Mančester junajtedom i Liverpulom, pa čak i Pari Sen Žermenom i Atletiko Madridom na kraju ipak ostao u Monaku. Ipak, posle nedavnih izjava koje je dao medijima u domovini, jasno je da će Fabinjo opet biti na ceni.
"Moje vreme u Monaku bilo je dobro, ali osećam da se polako bliži kraj. U Monako sam stigao kao anonimus, izgradio sam ime u klubu, osvojio neke važne pehare, ali mislim da je vreme za novi izazov", rekao je Fabinjo u razgovor za Lens, jedan od najuticajnijih medija u Brazilu. 

Prema najsvežijim informacijama Juventusovi vodeći ljudi stupili su u kontakt sa portugalskim superagentom Žoržom Mendešom i nadaju se da bi na konto dobrih odnosa mogli da naprave dogovor koji bi olakšao put do realizacije transfera na leto. Monako je prošle godine glatko odbijao ponude od 45.000.000 - 50.000.000 evra, a njegova cena bi mogla ozbiljno da naraste do sledećeg prelaznog roka. 

Fabinjova svestranost je nešto što posebno vrednuju u Torinu, pošto može podjednako dobro da odgovori izazovu u veznom redu i na mestu desnog beka, što se u Juventusu ozbiljno gleda znajući da će Štefan Lihtštajner na leto sigurno otići. Osim toga, Fabinja karakterišu ga dobar skok, voli da uklizava i tako seče protivničke napade, jak u vazdušnim duelima, a osim toga deli jako dobre lopte unapred. Podjednako je koristan u odbrani i napadu. 

Fabinjo bi mogao da bude Juventusov kapitalac za leto.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fabinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara