(© OM)
(© OM)

Marselj doveo otpisanog vezistu Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 16:52

I to kao drugu opciju

Ponovo će Žan Onana igrati u Ligi 1. Posle Bordoa i Lansa, njegov novi klub je – Marselj.

Kamerunac je zvanično predstavlje na jugu Francuske kao prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku, u formi pozajmice do kraja sezone, jer se neslavno (privremeno) rastao sa Bešiktašem. Razlog je „manjak zalaganja na treninzima i utakmicama“, kako je turski velikan opisao pre nekoliko sedmica kad je zadnjeg veznog izbacio iz ekipe, zajedno sa još četvoricom fudbalera, čime je ta grupa okrivljena za slabije rezultate od očekivanih u prvenstvu Turske i Ligi konferencije.

Izabrane vesti

Od Onane se dosta očekivalo, jer je plaćen 4.200.000 evra, posle šampionske sezone u dresu Lansa, mada je uglavnom bio rezevista. Na Vodafon areni su se nadali da bi mogao da postane protagonista igre Bešiktaša, ali je pošto je dobio četvorogodišnji ugovor proveo na terenu svega 188 minuta raspoređenih na deset utakmica. Kad je postalo jasno da ga u Istanbulu ne žele, pojavila se opcija u vidu Marselja.

Ruku na srce, Onana nije bio prvi izbor. Na Velodromu su želeli Lusijana Agumea, ali je Sevilja bila brža i verovatno dovela fudbalera Intera. Zato se Marselj okrenuo rezervnoj varijanti i tokom ponedeljka ozvaničlio dolazak Žana Onane. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, posle koje može da se pregovara o otkupu ugovora.

Onana je projektovan da, makar na početku, odmeni povređenog kapitena Valetina Ronžijea, a kako nije pozvan u reprezentaciju Kameruna dobro će doći treneru Đenaru Gatuzu u osetljivom delu godine, kad su mu čak sedmorica fudbalera na Kupu afričkih nacija. Među njima je i Pape Gej, pa se otvara prostor za Onanu da debituje već protiv Strazbura, u petak.


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara