Džengiz Under (AFP)
Džengiz Under (AFP)

Marselj je u zoni Lige šampiona: Underova levica slomila Klermon

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 22:50

Tek druga pobeda Sampaolijeve ekipe u poslednjih sedam mečeva, ali Marselj je trećeplasirani tim Lige 1

Marselj je sve samo ne oličenje ekipe koja odiše sigurnošću. Mnogi bi rekli "Luda kuća", sposobna da vas očara kada se najmanje nadate i zaočara kada mislite da će lako trijumfovati. Četa Horhea Sampaolija u poslednje vreme ne pobeđuje često, ali i pored činjenice da je u poslednjih mesec i po dana večeras upisala tek drugi pobedu, borba za Ligu šampiona postala je realnost. Marselj se večeras ušunjao na treću poziciju Lige 1 iza Pari Sen Žermena i Nice, a za ceo plen u centralnom delu Francuske protiv Klermona bio mu je dovoljan bljesak Džengiza Undera iz prvog poluvremena - 0:1.

Sampaoli nije doživeo Klermon kao veliku pretnju, pa je odlučio da među startnih 11 ne uvrsti nekoliko standardnih prvotimaca - na klupi su ostali Dimitri Paje, Arkadijuš Milik, Duje Ćaleta-Car... I pored toga gostujući sastav je uspeo da unapredi neubedljiv učinak iz prethodnog perioda. Na prethodnih šest mečeva do večerašnjeg imao je samo jednu pobedu, tri remija i dva poraza, ali i vrlo težak raspored i okršaje sa Pari Sen Žermenom, Nicom, šampionom Lilom i najprijatnijim iznenađenjem šampionata Lansom.

Izabrane vesti

Na prava uzbuđenja čekalo se sredine prvog poluvremena. Dijeng je ukrao loptu Iglesijasu na sredini terena, većina domaćih igrača smatrala je da je špic Marselja napravio faul, ali razvila se kontra dovoljno kvalitetna da Mateo Genduzi proigra Undera, a Tručin iskoristi svoju levicu i donese prednost gostima. Under je odlično otvorio sezonu sa tri pogotka na uvodne tri utakmice, usledio je post od šest ligaških mečeva koji je večeras prekinut.

Shvatio je Sampaoli po startu drugog dela, da će mu biti znatno prijatnije da gleda utakmicu ako njegova ekipa stekne osetniju prednost, te u 57. minutu uveo Pajea i Milika. Ispostavilo se da francusko-poljska veza neće biti dovoljna za novi gol. Čak je ekipa Klermona ozbiljno zapretila sredinom drugog dela. Džim Alevina je iz izgledne pozicije primorao Paua Lopeza na intervenciju.

Dvadesetak minuta pre kraja Under je mogao da poboljša golgeterski saldo. Sa leve strane iz šesnaesterca gađao je dalji ugao, ali ga je zaustavio Artur Desma. Bilo je neprijatno Marselju u sudijskoj nadoknadi kada je lopta pogodila u ruku Leonarda Balerdija, ali sudija Milo je procenio da nije bilo elemenata za penal.

Izuzetno važna pobeda za Marselj kao uvertira za ono što sledi sredinom nedelje - duel u 4. kolu Lige Evrope sa Lacijem, direktnim konkurentom za drugu poziciju u grupi.

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

PSŽ - Lil 2:1 (0:1)

/Markinjos 74, Di Marija 88 - Dejvid 31/

Subota

Mec - Sent Etjen 1:1 (1:1)

/Bulaja 9 - Kazri 16/

Lion - Lans 2:1 (2:0)

/Toko Ekambi 25pen, Auar 42 - Kalimuendo 62/

Nedelja

Anže – Nica 1:2 (1:0)

/Bufal 29p – Delor 57, 92/

Bordo - Rems 3:2 (0:1)

/Adli 73, Brijan 78, 90+3 - Ekitike 37, Loko 63/

Monpelje – Nant 2:0 (0:0)

/Mole 64, Vahi 71/

Strazbur – Lorijan 4:0 (3:0)

/Ažork 28, Dijalo 39, 45+1, Tomason 64/

Troa – Ren 2:2 (2:1)

/Rami 38, Dinjome 40 – Ažer 9, Terije 81/

Brest - Monako 2:0 (1:0)

/Munije 18, Onora 79/

Klermon - Marselj 0:1 (0:1)

/Under 25/

***kvote su podložne promenama



tagovi

MarseljDžengiz Under

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara