Marselo (©AFP)
Marselo (©AFP)

Marselova majstorija najavila prvo mesto; Rosario ima šansu da šokira Penjarol

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 02:09

Aktuelni šampion Fluminense obezbedio prvo mesto, Botafogo izbacio Universitario iz dalje trke

Peto kolo Kopa Libertadores kompletirano je i u grupama A, D i G, a kako stvari stoje pred poslednju rundu najintersantnije biće u ovoj poslednjoj gde još nije poznato ko će u drugu fazu i sa koje pozicije.

Kako stvari stoje, sve će se rešavati u Montevideu, gde će se 29. maja sastati Penjarol i Rosario! Argentinski sastav nastavio je da vrši pritisak na Urugvajce koji su dobili Atletiko Mineiro i teoretski bi mogli čak i do prvog mesta, pošto je na svom terenu deklasirao Karakas rezultatom 4:1 (2:0) i prišao na samo dva boda zaostatka.

Izabrane vesti

U poslednjem kolu za prolaz u osminu finala elitnog takmičenja južnoameričkog fudbala rešiće se i verovatno jedino preostalo sporno pitanje. Penjarolu je dovoljan i bod, mada bi mogao i na vrh grupe eventualnom pobedom, pod uslovom da Atletiko Mineiro doživi poraz od Karakasa na svom terenu, što je gotovo nezamislivo jer je tim iz Venecuele definitivno zalutao.

Rosario je u večerašnjem meču manje-više sve rešio već u prvih pola sata, kada je na semaforu stajalo 2:0. Goste je načeo Maksimilijano Lovera, da bi Augustin Modika duplirao vođstvo samo četiri minuta kasnije i najavio važan trijumf. Napadač Rosarija bio je jako raspoložen za fudbal, pa je pre isteka punog sata utakmice postigao svoj drugi, a ukupno treći gol na utakmici, da bi u nadoknadi vremena Frančesko Lo Selso zaokružio poker golova. Karakasu je gol utehe doneo Ender Ečenike posle dobre asistencije Armanda Rivasa i smirene reakcije.

Aktuelni šampion Fluminense obezbedio je prvo mesto na tabeli kolo pre kraja pošto je trijumfovao nad paragvajskim Sero Portenjom rezultatom 2:1.

Uprkos trijumfu, ne može se reći da je branilac pehara imao lak posao. Daleko od toga. Jeste poveo već u ranoj fazi utakmice golčinom Marsela slabijom, desnom nogom, ali je naredna faza utakmice pripala gostima. Prvo je Vajlder Viera doneo izjednačenje samo pet minuta nakom Marselove majstorije, da bi nedugo zatim Dijegu Ćurinu bio poništen gol zbog ofsajda. Gosti su bili barabar sa apsolutnim favoritom sve do 70. minuta kada je Kristijan Baez zaradio drugi žuti karton. Paragvajski tim ostao je sa igračem manje i od tog momenta se kompletna energija utakmice promenila. I ne samo što se promenila, već je Fluminense zahvaljujući Gansu stigao do nove prednosti koju je sada uspeo da sačuva do kraja.

U Grupi A je i dalje sve otvoreno po pitanju drugog učesnika osmine finala. Sero Portenjo i Kolo Kolo imaju po pet bodova i u poslednjem kolu igraće u Asunsionu, dok svoju šansu traži i Alijansa iz Lime koja ima bod manje, mada ide na noge rasterećenom Fluminenseu.

Svoje brige oko prolaza u narednu fazu razrešio je Botafogo minimalnim trijumfom na gostovanju drugom klubu iz Perua, Universitariju. Jedini gol na utakmici postigao je Žefinjo u 77. minutu na lepu asistenciju Savarina, izašao je sam pred golmana i zatresao mrežu bez problema.

Taj gol zaokružio je treću vezanu pobedu Botafoga i sada će u poslednjem kolu na gostovanju Hunioru igrati za prvo mesto na tabeli Grupe D. Klub iz Barankilje ima takođe devet bodova, ali i za dva gola bolju gol-razliku što ga trenutno stavlja na prvo mesto.

KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa A

Četvrtak

Alijansa Lima - Kolo Kolo 1:1 (1:0)

/Barkos 42 - Vidal 78/

Fluminense - Sero Portenjo 2:1 (1:1)

/Marselo 14, Ganso 74 - Viera 19/

Grupa D

Sreda:

LDU Kito - Hunior 0:1 (0:1)

/Enamorado 37/

Petak:

Universitario - Botafogo 0:1 (0:0)

/Žefinjo 77/

Grupa G

Sreda:

Penjarol - Atletiko Mineiro 2:0 (0:0)

/Lukas Ernandes 70, Silvera 76/

Petak:

Rosario - Karakas 4:1 (2:0)

/Lovera 29, Modika 33, 58, Lo Selso 90+1 - Ećenike 85/



tagovi

MarseloFluminenseKopa LibertadoresBotafogoGansoRosario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara