Marsijal ima izlaz, samo neko mora da pozove! Čelsi, Bajern i Dortmund još čekaju...

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.07.18. | 18:13

Ako prava ponuda stigne, ni Žoze Murinjo neće moći da odoli...

Želja Antonija Marsijala da posle tri relativno neuspešne godine napusti Teatar snova i okrene novi list u karijeri trenutno nije jači od tvrdoglavosti Žozea Murinja, kome i dalje nedostaje čovek na desnom krilu i kako se prelazni rok na Ostrvu bliži kraju sve se više čini da Junajted nema pravu ideju ko bi mogao da bude trajno rešenje za goruću poziciju

Marsijal nije zadovoljan i traži izlaz. Njegovo vreme u Mančester junajtedu nije bilo posuto laticama ruža, kako su se fudbalski kritičari svojevremeno nadali kada su ga poredili s Tjerijem Anrijem. Nije, istina, bilo ni toliko loše, ali očigledno je da za Marsijala u Junajtedovoj postavi neće biti mesta, niti minuta kako bi mogao da iskaže svoje kvalitete. Upravo zbog manjka minuta u strašnoj konkurenciji Aleksisa Sančeza na levom boku, ali i činjenice da je stalno bio pomeran s pozicije na poziciju, u nedostatku prave Murinjove vizije za francuskog ofanzivca, ali i pomenute rupe na desnom krilu, Marsijal je već nekoliko puta preko svog agenta jasno stavio do znanja svima da je njegovo vreme u Junajtedu završeno, ali se i dalje ništa konkretno ne dešava. 

Izabrane vesti

Murinjo sada odbija da Marsijala proda, pošto i dalje nije doveo nikoga ko bi zakrpio te rupe, ali jasno je da ni Murinjo neće ostati imun na milione, ukoliko pravi poziv stigne.

Marsijal ima izlaznu strategiju, iako je trenutno na predsezonskoj turneji po SAD. Sada je samo potrebno da ga neko pozove.

Čelsi, koji se praktično od početka leta dovodi u vezu sa Marsijalom, i dalje nije napravio nijedan konkretan potez. Sada su se u priču uključili i Bajern i Dortmund, spremni da se potuku za Marsijalov potpis. Ali, i dalje se sve odigrava daleko od pregovaračkog stola.

Razlog tome verovatno leži u činjenici da Marsijal ima još godinu dana ugovora sa Junajtedom, ali i opciju da isti automatski produži za još jednu sezonu. Klubovi koji su spremni da Marsijala pazare nisu željni da Francuza preplate.

Čelsi i dalje sve posmatra iz prikrajka, a sada kada je rešeno pitanje novog trenera treba očekivati neke konkretnije poteze. Ipak se letnja pijaca u Engleskoj zatvara 9. avgusta... Sve će, izvesno, zavisiti od toga da li Eden Azar i Vilijan ostaju na Stamford Bridžu.

Bajern je takođe u igri, ali dugogodišnji vladar nemačkog fudbala ostaće veran svojim principima i neće izvlačiti basnoslovne sume novca za Marsijala. Samo ukoliko bi Junajted smanjio potraživanja, Bajern bi krenuo u akciju. Dortmund je prodajom Andreja Jarmolenka i sve izvesnijim odlaskom Andrea Širlea, otvorio prostor za potencijalni transfer, ali činjenica je da Dortmund trenutno nije toliko ozbiljno zainteresovan.

Murinjo se i dalje nada da bi Marsijal mogao da se predomisli i ostane. On je Marsijalu dao mesto startera u meču protiv San Hozea, a zbog nedostatka na desnom boku mogao bi da mu uruči i značajniju ulogu u sezoni koja dolazi.

Ipak, Murinjo je nedavno rekao da želi da upari Romelua Lukaku i Markusa Rašforda kada se budu vratili s odmora.

Ukoliko do kraja prelaznog roka u Engleskoj niko ne bude uzeo Marsijala, ostaje još 20 dana za klubove iz inostranstva da reaguju.

Foto: Shutterstock


tagovi

Antoni MarsijalLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara