Marsijalu sinulo sunce posle Murinja - zvanično u Junajtedu do 2024, plata 15.000.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 14:45

Brzonogi Francuz produžio ugovor s Crvenim đavolima

Otkako je Žoze Murinjo otišao iz Mančester Junajteda mnogo toga se promenilo. Ole Gunar Solskjer je došao na klupu, ekipa je počela da veže pobede, a i kod igrača je došlo do "nove podele karata". Jedan od onih ko je zadovoljan sa novom situacijom je i Antoni Marsijal, pa je to sve zajedno dovelo do činjenice da je danas produžio ugovor do 2024. godine. Imaće i opciju da produži ugovor na još jednu godinu, tačnije do 2025.

Skaj Sport navodi da će novi ugovor Marsijalu garantovati platu od 250.000 funti nedeljno što na godišnjem nivou iznosi skoro 15.000.000 evra!

Izabrane vesti

Sam igrač je u oktobru prošle godine odbio da produži ugovor, koji mu je isticao u julu ove godine, ali je Junajted nedavno aktivirao klauzulu i automatski ga produžio na još jednu sezonu. To je svakako uticalo na znatno lakšu komunikaciju sa igračem. Pa je na kraju i došlo do dogovora.

Imao je dosta nesuglasica sa Murinjom, ali posle njegovog odlaska Marsijalu je svanulo. On je pored Šoa, Lingarda i Rašforda bio na udaru Portugalca. Ali kada je ovaj otišao, sve se promenilo.

Francuz je na Old Traford stigao iz Monaka u septembru 2015. godine kao skupoceni tinejdžer za 60.000.000 evra. Do sada je odigrao 162 utakmice za Mančester i postigao46 golova. 
"Hteo bih da zahvalim Oleu i njegovom stručnom štabu što veruju u mene i što mi pomažu da igru podignem na viši nivo. U ovom klubu je najvažnije osvajati trofeje, ja sam siguran da novi nije daleko", rekao je Marsijal.

I sam Solskjer je istakao zadovoljstvo što je Marsijal produžio ugovor.
"Antoni je jedan od onih prirodno nadarenih igrača sa kojima svaki trener voli da radi. Za mladog momka, ima odličan fudbalski mozak koji je uparen s neverovatnim talentom. Čeka ga uzbudljiva budućnost. Ovo je perfektan klub za Antonija i oduševljeni smo što se obavezao na višegodišnju vernost", rekao je Solskjer.

Pominjalo se da Marsijala želi Bajern, Inter i još neki veći timovi, ali od toga očigledno neće biti ništa. Marsijal i Mančester će još dugo biti zajedno.

Foto: Reuters


tagovi

Antoni MarsijalZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara