(©Reuters)
(©Reuters)

Marsinjak favorit da sudi finale

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.12.22. | 10:10

Poljak vodio po meč i Argentine i Francuske na SP u Kataru

Ostavila je FIFA 12 arbitara za završnicu Mundijala, da sačuva do kraja misterioznost koga će počastiti da vodi finale.

Izgleda da je tajna već otkrivena, pošto veliki broj medija sa zapada tvrdi da je apsolutni favorit da sudi borbu za trofej – Šimon Marsinjak.

Izabrane vesti

Cenjeni poljski arbitar je kandidat broj jedan, a u Kataru je vodio do sada dve utakmice i zanimljivo, po jednu baš finalista: sudio je Argentini protiv Australije u osmini finala, a Francuskoj protiv Danske u grupnoj fazi šampionata.

Njegovo suđenje nije bilo sporno, finalisti su dobili mečeve rezultatom sa 2:1, nije bilo penala ni crvenih kartona, tek ukupno pet žutih.

Ukoliko se potvrde navodi medija, evropski sudija će voditi finale posle osam godina, pošto je na prethodnom Mundijalu, gde je bio „viđen“ Milorad Mažić da deli pravdu u poslednjoj utakmici, priliku dobio Argentinaca Nestor Pitana.

Sa spiska kandidata da vode finale otpali su Danijel Orsato i Cezar Ramos, koji su vodili polufinalne mečeve. Četvorica sudija koja su ostala u Kataru po nalogu FIFA, a koji nisu vodili nijedan meč u nokaut fazi su Holanđanin Dani Makeli, Englez Entoni Tejlor, Alžirac Mustafa Gorbal i arbitar iz Katara Abdulrahman Al-Jasim.

Još jedan jak kandidat bio je Ismail Elfat, koji dolazi iz SAD, međutim, on je poreklom Marokanac, rođen je u Kazablanki, tako da su male šanse da će mu FIFA dodeliti finale, s obzirom na to da je Francuska u polufinalu eliminisala upravo Maroko.


tagovi

Šimon MarčinjakKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara