Mesakr (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.19. | 22:59

Dva gola i asistencija magičnog Argentinca za put u četvrtfinale

Kada se Lionelu Mesiju igra, ni lavlje srce ne pomaže protivniku. Probao je Lion sve: sa petoricom pozadi, sa trojicom u bloku na Argentinca, pa da napadne kada je bio u minusu, ali nije vredelo. Protiv magije se ne može. Na izazov Kristijana Ronalda od utorka uveče, Lionel Mesi je odgovorio u sredu: dva gola i dve asistencije za pobedu Barselone 5:1 nad Lionom i za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

Imali su Francuzi i dvojicu sjajnih golmana ispred mreže. Entoni Lopes je u tih 35 minuta, do povrede, poskidao nekoliko šansi, među kojima i jedan strašan šut Mesija. A, Gorgelan kada je ušao, skinuo je jedan na jedan situaciju protiv Argentinca. Ali, šta to vredi kada on može samom sebi da beskrajno stvara šanse, sebi i saigračima. Kao talas nadire, ništa ne može da ga zaustavi kada mu se baš igra.

Izabrane vesti

Meč je krenuo onako kako se i očekivalo: Lion se sa petoricom igrača u zadnjoj liniji orijentisao na kontre, jer mu je odgovaralo da što duže bude 0:0, da bi terao Barselonu da kasnije ulazi u sve veći rizik. A, Španci su krenuli furiozno. Drugačije ni  ne umeju...

Već u 4. minutu namestila se šansa domaćima, Mesi je raspalio iz koraka sa 16 metar, ali je Lopes vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Pritisak Barselone je bio sve jači, mada je Lion u dva navrata, preko Ndombelea i Dembelea, umeo da zapreti.

Uporno je Barselona navaljivala po levom boku, tamo se izvlačio Suarez, pravio društvo Kutinju, a iz sredine im se priključivao Mesi. I tako je i došlo do gola... Suarez je dobio loptu u prostor, prošao pored Denajera, koji je startovao... I ostala je dilema ko je koga nagazio, ko je koga prvi zakačio, ali sudija Marsinjak je bio sto odsto siguran da je penal. Stajao je blizu, imao je pregled situacije, pa nije čak ni konsultovao VAR.

Mesi sa penala je šutnuo Panenku i pogodio. Povela je Barselona, minut 18.

Idemo na minut 31. Gol za pamćenje. Mat u tri poteza. Mesi za Suareza, a ovaj je spojio Kutinja sa praznom mrežom – 2:0. Tipičan gol Katalonaca. Sakrili su loptu iz dodira, cela pojačana odbrana Liona je ispala iz igre i gledala kako joj Urugvajac i Brazilac, kao u školskom dvorištu, šalju loptu u gol bez trunke otpora.

I onda nekako, pravo niotkud, druga pesma u drugom poluvremenu. Lion ume da igra fudbal, a došao je u situaciju da nema kud, nego da pokrene svu napadačku mašineriju.I postalo je čupavo na Nou Kampu!

Tusar je u 58. minutu pogodio za 2:1, možda i uz faul u napadu, i uneo nemir u redove Barselone. Koga jednom Roma ujede i Liona se boji...

Opasno se povijala odbrana Barselone u narednih desetak minuta. Šunjali su se Francuzi oko šesnaesterca, pretili, kružili, tražili prostor za udarac, za završni pas... Bilo je i prostora za kontre na drugoj strani. Kutinjo je u 68. minutu promašio prazan gol, doduše dosta iskosa.

Mesi je pomalo sebično hteo da bude junak, pa je u 71. minutu pokvario kontru na ivici šesnaesterca... Sve je popravio sedam minuta kasnije. Ljuljao je Argentinac odbranu Liona i na kraju uspeo da proturi loptu preko crte. Kao da je satima putovala dok nije prešla gol-liniju.

Nije mnogo potrajalo, samo 210 sekundi i – gol. Mesi kroz trojicu, vuče loptu, cima levo, cima desno, niko mu ne izlazi u duel, u blok, samo sa povlače nazad. Lopta kroz svu trojicu na stranu, gde Đerar Pike sam kao duh pogađa za 4:1.

Ni to nije kraj. Još jedna asistencija Argentinca i egzekucija Dembela. Ogromnih 5:1. Pravi mesakr na Nou Kampu!

 

 

 

 

 

BARSELONA – OLIMPIK LION 5:1 (2:0)
/Mesi 18 pen, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 - Tusar 58/, prvi meč 0:0

Stadion: Kamp Nou
Kapacitet: 99.354
Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)
Žuti kartoni: Lengle (Barselona), Markal, M. Dembele (Lion)

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Serđi Roberto (od 83. Semedo), Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur (od 74. Vidal) – Mesi, Suarez, Kutinjo (od 70. U. Dembele). Rezerve: Silesen, Semedo, Dembele, Malkom, Vidal, Umtiti, Alenja. Trener: Ernesto Valverde.

OLIMPIK LION (5-3-2): Lopes (od 34. Gorgelan) – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi (od 77. Korne) – Tusar, Fekir, Ndombele – Depaj (od 73. Traore), M. Dembele. Rezerve: Gorgelan, Rafael, Auro, Traore, Tete, Šejkin, Korne. Trener: Bruno Ženesio.


LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Borusija Dortmund - Totenhem 0:1 (0:1)   /prvi meč 3:0/
/Kejn 48/

Real Madrid - Ajaks 1:4 (0:2)   /prvi meč 3:0/
/Asensio 70 - Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72/

Pari Sen Žermen - Mančester Junajted 1:3 (1:2)   /prvi meč 2:0/
/Bernat 11 - Lukaku 2, 30, Rašford 90+3. penal/

Porto - Roma 3:1 (2:1, 1:1)   /prvi meč 1:2/
/Soareš 27, Marega 53, Teljes 11  penal - De Rosi 37 penal/

Juventus - Atletiko Madrid 3:0 (1:0)
/Ronaldo 27,48, 86pen/

Mančester Siti - Šalke 7:0 (3:0)
/Aguero 35pen, 38, Sane 42, Sterling 56, Silva 71, Foden 78, Žezus 84/

Sreda, 13.3.

Bajern - Liverpul 1:3 (1:1)   /prvi meč 0:0/
/Matip 39. autogol - Mane 26, 84, Van Dajk 69/

Barselona - Lion 5:1 (2:0)   /prvi meč 0:0/
/Mesi 18. penal, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 - Tusar 58/

 


tagovi

Lionel MesiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara