Mesi: Bog je bio uz nas!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.06.18. | 23:41

Najboljem argentinskom fudbaleru laknulo posle pobede nad Nigerijom

Preživela je Argentina pravu dramu protiv Nigerije, ali su Gaučosi pobedom od 2:1 ipak izborili plasman u osminu finala, a prvenac na ovom Mundijalu upisao je i Lionel Mesi.

Ulogu junaka, ipak, večeras je preuzeo Markos Roho koji je četiri minuta pre kraja postavio konačan rezultat.
“Sjajan je osećaj pobediti u ovako važnoj utakmici i to na ovaj način. Zaslužili smo da se radujemo. Znali smo da je bog uz nas i da neće dozvoliti da ispadnemo“, bio je prvi Mesijev komentar posle utakmice.

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo da Argentinci prvi put posle 2002. godine takmičenje na Mundijalu završe već u prvoj fazi.
“Hvala svim navijačima koji su došli ovde. Hvala svima koji su podneli žrtvu i hvala svima u Argentini koji su oduvek bili uz nas. Dres reprezentacije je uvek iznad svega ostalog“, istakao je najbolji argentinski fudbaler.

Gaučosi ni večeras nisu blistali, ali su za nijansu bili bolji nego u prva dva kola. Posle slabih partija protiv Islanda i Argentine došlo je i do sukoba igrača i selektora Horhea Sampaolija, a čak su se pojavile informacije i da mu je ekipe otkazala poslušnost.

Sve se malo smirilo, mada je u poluvremenu meča sa Nigerijom na terenu govor saigračima održao Mesi koji ionako važi za alfu i omegu u ekipi. Za duel sa Nigerijom bilo je par izmena u timu, a ovaj trijumf doneo je mir u kući, makar na nekoliko dana.

U osmini finala u subotu argentinske fudbalera očekuje okršaj sa selekcijom Francuske koja je osvojila prvo mesto u C grupi i u ovaj meč ulazi kao favorit. Pobednik tog meča u četvrtfinalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Urugvaja i Portugalije.

Foto: Action images


tagovi

Lionel MesiArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara