Mesi i družina bez prava na grešku

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 13:26

Argentina mora da slavi protiv Paragvaja kako bi zadržala šanse za plasman u narednu fazu

Blago rečeno, Gaučosi su doživeli katastrofu na startu ovogodišnjeg izdanja Kopa Amerike. Ne samo da nisu postigli gol protiv selekcije Kolumbije, nego su dozvolili da budu u potpunosti nadigrani u većem delu meča. Na kraju je možda i pravo čudo kako je ostalo „samo“ 2:0 za reprezentaciju Kolumbije.

Večeras će morati da se u potpunosti resetuju, jer im na noge dolazi Paragvaj. I ova selekcija je doživela blagi šok u prvom kolu, pošto je nakon vodstva od 2:0 u duelu protiv Katara dozvolila dva laka gola i samim tim ispustila dva boda iz džepa. Jasno je da svaki osvojeni poen u ovoj fazi takmičenja itekako znači, tako da bi to kada se sve sabere moglo da ih košta i plasmana dalje. Mada, ruku na srce, ulazeći u ovaj turnir, nisu ni bili predviđani kao neko ko bi mogao da zauzme prva dva mesta u grupi.

Izabrane vesti

Zato će večeras selekcija Argentine, predvođena Lionelom Mesijem morati da odreaguje. Protiv Paragvaja gotovo nikad nisu imali problema, opet, sve do pre tri godine. Tada je pred prepunim tribinama stadiona u Kordobi, Paragvaj došao do iznenađujućeg trijumfa nad domaćinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pošteno su se Gaučosi izblamirali na tom susretu, jer je Aguero promašio penal, a odbrana pre toga dozvolila relativno lak gol Derlisu Gonzalesu. Pre toga, Paragvaj je odoleo Argentini i na domaćem terenu u tom izdanju kvalifikacija, bilo je 0:0.

Ali Gaučosi svakako neće želeti da se prisećaju baš ta dva duela, nego onog „slatkog“ iz izdanja Kopa Amerike od pre četiri godine kada su igrali protiv večerašnjeg rivala u polufinalu. Argentina je tada samlela reprezentaciju Paragvaja rezultatom 6:1, da bi kasnije u finalu izgubila od Čilea. Na tom susretu blistao je Anhel di Marija uz Serhija Aguera i Gonzala Iguaina.

Trenutna forma nam ne govori mnogo, naročito zbog činjenice da Argentina igra veoma promenljivo. Taman nakon što zabeleži nekoliko pobeda i ustali formu, dođe do nekog šokantnog i neočekivanog poraza. Sa druge strane, Paragvaj je nakon užasne serije rezultata sada uspeo da veže tri meča bez poraza i u koliko-toliko pozitivnom raspoloženju dočeka meč drugog kola ove grupe.

Ne bi bilo čudno da se selektor Argentine, Lionel Skaloni, odluči na određene promene u formaciji. Na prvom susretu su kao najistureniji igrali Lionel Mesi i Serhijo Aguero. Možda strateg Gaučosa odluči da nekim drugim oružjem napadne Paragvajce.

KOPA AMERIKA - GRUPNA FAZA

Grupa B

Sreda
23.30: (1,33) Kolumbija (5,00) Katar (10,0)

Četvrtak
02.30: (1,45) Argentina (4,30) Paragvaj (7,75)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara