Lionel Mesi (@Reuters)
Lionel Mesi (@Reuters)

Mesi nikako da prežali odlazak u PSŽ: Nisam bio spreman, sve se brzo odigralo

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 13:15

"Život mi se potpuno obrnuo", konstatuje Argentinac

Uskoro će godinu dana kako je Lionel Mesi igrač Intera iz Majamija, a tri od kada je iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen, ali Argentinac i dalje ne može da se pomiri sa odlaskom iz katalonske metropole.

Više puta dosad najbolji fudbaler sveta pričao je da nije svojevoljno napustio Barselonu i da je imao veliku želju da završi karijeru u klubu u kojem je dotad jedino i bio, međutim, finansijski problemi Blaugrane doveli su do rastanka. Bilo je suza na konferenciji za medije, a ma ko šta mislio da li su one bile iskrene ili ne, odnosno da li je Mesi trebalo da postupi drugačije i pronađe način da ostane (čitaj: igra za drastično manje novca nego inače), činjenica je da Argentincu odlazak nije prijao.

Izabrane vesti

U Pari Sen Žermenu Mesi nije bio raspoložen za igru, nije doprinosio kao što su se katarski vlasnici nadali, a i pre kraja prve zajedničke sezone počele su da kruže priče da bi mogao nazad u Barselonu.

"Bila je to teška promena za mene kada sam otišao u Pari Sen Žermen. Bio sam srećan u Barseloni, išlo mi je dobro i mislio sam da ću ostati tamo do kraja karijere. Nisam bio spreman za rastanak, ali sve se brzo odigralo. Život mi se potpuno obrnuo, našao sam se u novoj ligi, novom klubu, sa novim saigračima. Bila je to promena koju nisam tražio, tako da mi je u početku bilo teško", ispričao je Mesi u "Big Tajm" podkastu iz Saudijske Arabije.

Iako će za nešto manje od tri meseca (24. juna) napuniti 37 godina, trofejni Argentinac još ne razmišlja o kraju karijere.

"Znaću da je vreme da se povučem kada više ne budem mogao da doprinosim ekipi i kada se više ne budem zabavljao na terenu. Ja sam veoma samokritičan, znam kada igram dobro, a kada loše i kada se osećam dobro, a kada loše. Godine neće biti razlog za povlačenje, na taj korak odlučiću se onda kada budem osećao da je došlo vreme, bez obzira na to koliko ću tada imati godina. Dokle god se osećam dobro, nastaviću da se takmičim. To je nešto što znam kako se radi i dobar sam u tome".

A, šta posle? Pominjalo se da će nakon igračke karijere Mesi dobiti neku od direktorskih funkcija u Barseloni.

"Nisam još razmišljao o tome. Trudim se da uživam u svakom danu, u svakom momentu života, bez razmišljanja o budućnosti. Nemam još ništa definisano, nadam se da ću moći da igram još neko vreme, a kada dođe vreme siguran sam da ću pronaći nešto drugo", zaključio je Mesi.


tagovi

Lionel MesiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara