""
""

Mihajlović: Skautiram po Evropi, BiH puna kriminala

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.10.15. | 21:27

"Srbija ima problem, iako ima dobre igrače. Mnoge stvari nisu posložene. Lutali su i sa selektorima, dovodili neprovjerene trenere. U Savezu vlada konfuzija, mnogi želi da sruše predsjednika Tomislava Karadžića i to je sve uticalo na igrače i rezultat", rekao je bivši as Željezničara i Dinama

(preuzeto sa www.nezavisne.com)

Izabrane vesti

Ja sam za to da se igra regionalna liga. Za početak ne moraju tu dolaziti navijači. Sve bi živnulo u regionu, igrači bi se afirmisali. Vidimo kako igraju košarkaši, danas se svi druže, nije bitno odakle su. Evo u tenisu, Novak Đoković trenira s Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem, pjevači nastupaju bez problema. Prevaziđene su te stvari kojih se bojimo, to su budalaštine.

Kazao je to u razgovoru za "Nezavisne" Radmilo Mihajlović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i igrač Sutjeske iz Foče, Željezničara, Dinama, Bajerna, Šalkea i Ajntrahta. Nekadašnji centarfor, koji je zvjezdane trenutke doživio na "Grbavici", danas se bavi menadžerstvom i živi na relaciji Njemačka - Beograd - Sarajevo.
"Skoro sam mjesec u Sarajevu, iskreno mi se i ne ide još, tu su Refik Šabanadžović, Mehmed Baždarević, Elvir Bolić. Družimo se, igramo tenis. Uvijek mi je lijepo ovdje", ističe Mihajlović i dodaje:

"Imam menadžersku agenciju. Skeniram igrače, najviše po Njemačkoj i Holandiji. U principu sam prisutan i u regionu, ali mnogo zavisi ko zastupa te igrače. Ovdje ima dosta kriminala, tako da sam uglavnom baziran na Njemačku i Holandiju. Uglavnom me zanimaju igrači koji su kompletni i prije svega vaspitani. Meni je bitno da preporučim nekoga ko je vrijedan, pošten, jer nije danas važno samo da je dobar igrač."

NN: Pratite li nastupe reprezentacije BiH?

MIHAJLOVIĆ: Naravno. Meša odlično vodi reprezentaciju, vidjelo se to u utakmicama s Velsom i Kiprom. Napravio je pravovremene izmjene, jednostavno osjeća fudbal. Pobjeda nad Kiprom nije dolazila u pitanje, jer se vidjelo ko je kvalitetniji. BiH ima dosta dobrih igrača koji jedan na jedan mogu riješiti određene situacije.

NN: Mogu li "zmajevi" proći u baraž?

MIHAJLOVIĆ: Realno mogu, ali treba sačekati žrijeb. Biće drugačije kada se vrate Edin Džeko i Muhamed Bešić. Pokazalo se da Džeko ima alternativu, ali on ipak daje dimenziju ovoj selekciji, jer mnogi imaju respekt prema njemu.

NN: Kako komentirate nastupe Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama?

MIHAJLOVIĆ: Srbija ima problem, iako ima dobre igrače. Mnoge stvari nisu posložene. Lutali su i sa selektorima, dovodili neprovjerene trenere. U Savezu vlada konfuzija, mnogi želi da sruše predsjednika Tomislava Karadžića i to je sve uticalo na igrače i rezultat. Hrvatska drži kontinuitet odlaska na velika takmičenja, iako su i oni lutali po pitanju selektora.

NN: Koliko pratite klupski fudbal u regionu, "Želju"?

MIHAJLOVIĆ: "Želju" iskreno slabo pratim. Dinamo je napravio iskorak u odnosu na ostale. Svaka čast, prije svih Zdravku Mamiću. Napravio je velike stvari, pokazao da ima osjećaj za menadžerstvo, prodaju i kupovinu igrača i treba mu skinuti kapu.

NN: Žalite li još što niste mogli pomoći "Želji" u revanšu polufinala Kupa UEFA protiv Videotona?

MIHAJLOVIĆ: Žao mi je i dan-danas. Sve bi bilo drugačije da sam igrao, znam da bismo igrali protiv Reala, ali sam napravio nepromišljen potez u prvom meču, kada sam zaradio drugi žuti karton. Imali smo odličan tim, sjajnog trenera i sve uslove da napravimo istorijski podvig, jer mogli smo tada igrati protiv bilo koga.

(Tekst i foto: Nezavisne)


tagovi

Republika Srpskareprezentativni fudbalRadmilo Mihajlovićmeđunarodni fudbalBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara