Milan bez pola tima, sprema se gomila pojačanja u januaru

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.11.18. | 13:46

Rosoneri moraju da kupuju zbog teške kadrovske situacije

Milan je desetkovan povredama, polovina startne postave je na bolovanju, a ide zgusnut raspored u kojem će Gatuzov tim za 30 dana odigrati osam utakmica.

Nova uprava kluba je dala direktorima Leonardu, Gazidisu i Maldiniju odrešene ruke da u januaru dovedu pojačanja sa kojima će Milan ući u sprint za plasman u Ligu šampiona. Iako su rezultati i ove sezone ispod očekivanih, Rosoneri su u igri za Ligu šampiona pošto im četvrtopalsirani Lacio beži samo bod, a Roma zaostaje tri.

Izabrane vesti

Raspored ide na ruku Rosonerima, ali je problem što je pola tima povređeno. Bonaventura je završio sezonu, Bilja neće na teren pre marta, Kaldara je u autu do sredine februara, pitanje je kada će vratiti Muskaio... Lakše povrede muče još brojne igrače, ali oni moraju da igraju jer Gatuzo ne može da skrpi tim.

Plan Rosonera je da u narednih mesec dana kako znaju i umeju iskoriste nešto lakši raspored (Parma, Torino, Bolonja, Fiorentina, Frozinone i SPAL), stisnu zube i osvoje što je više moguće bodova pred zimsku pauzu i januarski prelazni rok. A onda stižu pojačanja. Prema informacijama italijanskih medija, Milan uveliko radi na dovođenju nekolicine pojačanja.

Brazilski ofanzivni vezista Lukas Paketa bi trebalo da bude najveće pojačanje pošto je Milan odavno kaparisao njegov potpis za 35.000.000 evra. On će već u decembru početi da trenira sa Rosonerima kako bi što spremniji dočekao januar kada će debitovati. U ponedeljak se venčao i zahvaljujući supruzi dobio portugalski pasoš što automatski znači da ne zauzima mesto za stranca van EU u Milanu i italijanski klub će imati dva otvorena mesta za igrače bez pasoša EU.

Već mesec dana se radi i na transferu Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin ima ogromnu želju da se vrati na San Siro, prihvatio je Milanovu ponudu vrednu više od dva miliona evra za šestomesečnu pozajmicu, ali još nije uspeo da reši ugovor sa Galaksijem. Ibra bi najradije da raskine ugovor sa Los Anđelesom i poptiše na duže od šest meseci za Milan, ali to nije baš lako izvodljivo. Ipak, u januaru bi sigurno trebalo da zaduži opremu Rosonera. Na koji period, to se još ne zna.

Milan steže i obruč oko Seska Fabregasa. Španac nije zadovoljan minutažom kod Sarija u Čelsiju i želi da ode, a Milan želi da ga dovede jer mu fali takav igrač u veznom redu. Čelsi bi ga rado pustio da uzme makar neko obetećenje jer ugovor ističe na leto, ali problem je trener Sari koji neće dozvoliti odlazak Fabregasa ako klub ne dovede zamenu.

Rosonerima je htino potreban i štoper. Možda čak i dvojica. Navodno imaju usmeni dgovor sa Dijegom Godinom za leto, ali zbog povreda Romanjolija, Kaldare i Musakija, pokušavaju da ubrzaju posao i da za 2.000.000 evra dovedu Urugvajca kojem ugovor ističe na leto. Ipak, malo je verovatno da će Čolo Simeone pustiti kapiterna usred sezone i zato su relanije pcije da Milan makar na šest meseci dovede Kejhila ili Kristensena iz Čelsija. Realna opcija je i Leonardov pik Rodrigo Kajo iz Sao Paula.

A možda i najaveće pojačanje bi mogao da bude krIlni napadač Rodrigo de Paul koji ove sezone igra u senzacionalnoj formi. Pregovori sa Udinezeom oko reprezentativca Argentine su već počeli, Milan nudi pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone za 30.000.000 evra, a igrača želi i gradski rival Inter.

Neke od pomenutih želja su realizovane, neke su blize, a neke će ostati nerealizovane. Sigurno je da će biti vreo januar na San Siru.

(FOTO: reuters)


tagovi

Lukas PaketaGeri KejhilSesk FabregasZlatan IbrahimovićDijego GodinRodrigo De Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara