Milan i Lacio svode račune, retka prilika za osvajanje trofeja

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 11:28

Prošli meč su obeležile kontroverze

Četvrti put ove sezone će se ukrstiti putevi Milana i Lacija, a ovoga puta je tenzija veća nego ikad. Ostalo je nekih neraščišćenih računa odranije koji bi sada trebalo da dođu na naplatu, a pobednik dobija plasman u finale Kupa Italije.

Milan i Lacio su poslednjih godina daleko od borbe za trofeje i ovo im je idealna prilika da osvoje Kup Italije s obzirom da je Juventus još ranije ispao. Kod god da prođe iz drugog polufinala između Atalante i Fiorentine, biće podnošljiv protivnik...

Izabrane vesti

Rosoneri i Nebeskoplavi su cele sezone bili rivali za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona, a oba meča su bila na žilet. Laio se u Rimu spasao poraza golom Koree u 94. minutu, Milan je na San Siru slavio nedavno uz lošu igru i kontroverzan penal u finišu meča. Između ta dva meča je odigran i onaj prvi u polufinalu Kupa na Olimpiku koji je ličio na uspavanku i završen je bez golova.

Međutim, u ovom poslednjem prvenstvenom na San Siru je bilo svega. Milanovi vezisti Kesi i Bakajoko su se posle rugali sa Lacijevim defanzivcom Frančeskom Aćerbijem tako što su njegov dres pokazivali kao trofej. Ovakav potez je naišao na opštu osudu na Apeninima, a Milanov tandem još nije siguran da se izvukao bez kazne.

Rosoneri su tom pobedom napravili veliki korak ka Ligi šampiona i zadržali Lacio na distanci, ali su ubrzo napravili veliki kiks u Parmi i opet imaju samo bod prednosti u trci za Ligu šampiona. Lacio je u još goroj formi s obzirom da je minulog vikenda poražen od fenjeraša Kjeva na Olimpiku, a predsednik Lotito je dao ultimatum treneru Inzagiju da osvoji Kup Italije ili da pakuje kofere pošto izgleda više niko u Laciju ne veruje u Ligu šampiona.

Milan je u panici posle lošeg izdanja i dva izgubljena boda u Parmi. Gatuzo će večeras promeniti formaciju i pokušati da na tak način razmrda uspavanu ekipu koja se od poraza u gradskom derbiju od Intera nalazi u velikom padu forme. Očekuje se da Rosoneri izađu u formaciji 3-4-3 sa Matijom Kaldarom koji je do sada odigrao samo jedan meč u sezoni i dugo se oporavljao od povrede tetive. Zbog loše forme će iz startnih 11 ispasti Rodrigez i Čalhanoglu, a šansu će dobiti Laksalt i Kastiljeho. Očekuje se da sa klupe šansu dobije i Lukas Paketa koji se oporavio od povrede. A pod posebnom lupom će biti i Milanov najbolji strelac Kšištof Pjontek koji se u dosadašnja dva meča rotiv Lacija nije video na terenu.

Lacio će u odnosu na fijasko prošlog protiv Kjeva, vratiti u startnu postavu Lulića, Bastosa, Romula, Lukasa Leivu i Koreu. Inzagi ima  ceo tim na raspolaganju, Milinković Savić i Luis Alberto će biti u timu pošto im suspenzije važe za naredni prvenstveni meč.

Prošle sezone je Milan na penale eliminisao Lacio u polufinalu Kupa, neće biti čudo ako i večeras u revanšu vidimo penal lutriju... Ishod polufinala kupa će i psihološki bitno uticati na oba tima pred nastavak Serije i poslednja četiri kola. Milan za vikend gostuje Torinu, a Lacio ide na noge Sampdoriji.

ITALIJA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda
20.45: (2,60) Milan (3,05) Lacio (2,90) - /prvi meč 0:0/
Sutra:
20.45: (1,75) Atalanta (3,60) Fiorentina (4,90) - /prvi meč 3:3/

Foto: Reuters


tagovi

Kup Italijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara