Milan ima novi predlog za Ibru ili vraća Pata! Na Juve bez pola tima...

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 10:58

Rosoneri traže rešenje za januarski prelazni rok

Milan je baš zapeo da u januaru dovede napadača sa koji bi napravio prevagu u borbi za plasman u Ligu šampiona. Direktorski tandem Leonardo - Maldini si okrenuo iskusnim, ali dobro poznatim rešenjima.

Legendarni igrački dvojac koji dana obavlja najvažnije funkcije u klubu, želi da vrati Zlatana Ibrahimovića, ali ima i rezervnu opciju – Alešandrea Pata!

Izabrane vesti

Obojica su bivši fudbaleri Rosonera i nikada nisu krili želju da se vrate na San Siro pošto im je period u Milanu bio najlepši period u karijerama. Leonardo ih odlično poznaje. Najzaslužniji je za Patov transfer iz Internasionala u Milan, kasnije mu je bio i trener na San Siru, a Ibrahimovića je doveo u PSŽ. U dobrim je odnosima sa obojicom...

Ibra je i dalje Milanov prioritet, ali nije postignut dogovor oko ugovora. Problem je dužina. Ibrahimović je spreman da se finansijski žrtvuje jer zna da u Milanu neće dobiti novac koji bi imao na drugim mestima, ali želi garancije da ozbiljno računaju na njega. Zato je Milan spremio novi predlog. Umesto pozjamice na šest meseci, Rosoneri bi mu sada ponudiloi ugovor na 18 meseci. Ibra bi tako dobio priliku da u 39. godini završi karijeru u Milanu što mu je i bila velika želja.

Ako ne dođe do dgovora sa Šveđaninom, Leonardo se okreće Patu. Oni bi jedva dočekao da se vrati u Milan što je ponovio više puta u prethodnih nekoliko meseci. Ipak, problem je njegov ugovor sa kineskim Tjanđin Kvanžanom. Brazilac ima još godinu dana ugovora vrednog 9.000.000 evra po sezoni. Spreman je na drastično smanjenje plate, samo da se vrati u Milan. Ali problem su Kinezi i otkupna klauzula od 25.000.000 evra. Milan to ne želi da plati i u obzir dolazi samo besplatan transfer, pozajmica ili neko minimalno obeštećenje. Na Patu je da izboksuje dogovor sa Kinezima...

Januar je sve bliže, a Milanu su pojačanja neophodna. Povrede su desetkovale Gatuzov tim. Matija Kaldara i Lukas Bilja su doživeli teške povrede zbog kojih će odsustvovati sa terena do februara ili marta. Kalabrija i Bonaventura su van stroja već dve nedelje i pitanje je kada se vraćaju na teren. U prošlom kolu se povredio Gonzalo Iguain i ne zna se kada će biti spreman. Gatuzo se nada makar jednom od njih trojice za vikend i derbi protiv Juventusa. Ali male su šanse... Eventualno, da Iguain stisne zube i zaigra jer ima ogroman motiva protiv bivšeg kluba.

Situacija se pogoršala sinoć na gostovanju Betisu. Zbog povreda su meč ranije završili Mateo Musakio i Hakan Čalhanoglu, a posle meča su se na povrede polažili Frank Kesi i Patrik Kutrone. Gatuzo je baš u teškoj situaciji pred derbi za Bjankonerima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Alešandre PatoZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara