Romanjoli i Donaruma
Romanjoli i Donaruma

Milan, kaput: Šta uradi crni Romanjoli, koliki je busen trave iskopao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.09.18. | 23:04

Rosoneri ispustili dva boda protiv Empolija

Osta Milan samo na jednoj prvenstvenoj pobedi ove sezone. Sedmostruki prvak Evrope se muči na startu nove Serije A i umesto najavljivane borbe za plasman u Ligu šampiona rezultati kakve beleži u početnoj etapi sugerišu da bi mu i ponovo igranje u Ligi Evrope bila premija. Rosoneri su na zatvaranju šestog kola ispustili dva boda na gostovanju Empoliju (1:1) i umesto da se priključe gornjem delu tabele trenutno su na 14. mestu.

Glavni krivac što je ekipa Đenara Gatuza ostala bez celog plena je Alesio Romanjoli. Iako je sa kapitenskom trakom oko ruke više nego dobro igrao u većem delu meča, italijjanski reprezentativac je sredinom drugog poluvremena napravio dve ogromne greške i praktično poklonio bod domaćinu. Najpre u dodavanju (pogledajte samo koliki je busen trave odvalio!?), predavši loptu Mhedlidzeu, da bi koji sekund kasnije srušio Gruzina, a Frančesko Kaputo realizovao opravdani jedanaesterac i ostavio bod na stadionu „Karlo Kastelani“.

Izabrane vesti

Drugi junak utakmice zove se Pjetro Teraćijano. Golman Empolija se razbranio, naročito u finišu, kad je Milan krenuo po novo vođstvo, krotio je udarce Musakija i Susa (po dva), u nadoknadi odbranio i šut Bakajoka, što je bilo dovoljno da se odupre favoritu.

Na taj način Milan je ostao samo na jednom golu. Onom iz desetog minuta, kad je Lukas Bilja kaznio grešku odbrane Empolija i doneo prednost za koju se verovalo da će Gatuzov sastav uspeti da sačuva, iako je igrao bez prvog napadača Gonzala Iguaina. Možda bi u tome i uspeo da nije bilo velikog propusta Romanjolija, kojim je klub sa „San Sira“ pokazao koliko je ranjiv u odbrani, jer je primio bar po gol na svakoj utakmici od početka sezone. A mogao je još jedan da Đanluiđi Donaruma vrhovima prstiju nije sprečio pogodak Kaputa dok je još bilo 0:1.

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Inter - Fjorentina 2:1 (1:0)
/Ikardi 45, D'Ambrozio 77 - Škrinijar 53 ag/

Sreda

Udineze - Lacio 1:2 (0:0)
/Najtink 80 - Aćerbi 61, Korea 66/

Napoli - Parma 3:0 (1:0)
/Insinje 4, Milik 47, 84/

Juventus - Bolonja 2:0 (2:0)
/Dibala 11, Matuidi 16/

Đenova - Kjevo 2:0 (1:0)
/Pjatek 42, Pandev 54/

Atalanta - Torino 0:0

Kaljari - Sampdorija 0:0

Roma - Frozinone 4:0 (3:0)
/Under 2, Pastore 28, El Šaravi 35, Kolarov 87/

Četvrtak
SPAL - Sasuolo 0:2 (0:0)
/Ađapong 59, Matri 90/

Empoli – Milan 1:1 (0:1)
/Kaputo 71 pen – Bilja 10/

TABELA:

FOTO: Action images

 


tagovi

Alesio Romanjoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara