Milan kreće po Rojsa i priprema teren!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.18. | 16:55

Želja je i Vajgl, ali nije realno...

Prethodnog meseca je Milanov sportski direktor Masimilijano Mirabeli boravio nekoliko dana u Nemačkoj zbog poslovnih obaveza. Pogledao je nekoliko utakmica, obavio nekoliko sastanaka, a italijanski mediji su spekulisali o imenima koja su moguća sfera njegovog inetersovanja.

Pominjali su se Džonatan Ta i Julijan Brant iz Leverkuzena, Maks Majer kojem ističe ugovor u Šalkeu, talentovani Dajo Upamekano iz Lajpciga kojeg želi i Barselona, zatim Zakarija i Azar iz Menhengladbaha... Ali sve se završilo na spekulacjama.

Izabrane vesti

Sada su mediji na Apeninima došli do saznanja ko su bile Mirabelijeve mete u Nemačkoj. Obe su iz Dortmunda, jedna je realna, druga ne. Mirabeli želi tandem iz Borusije Dortmund: Marko Rojs - Julijan Vajgl.

Rojsov ugovor u Dortmundu ističe 2019. godine i još je neizvesno da li će mu klub ponuditi novi zbog čestih problema sa povredama. Taj status sa ugovorom bi mogao da ga učini jednim od atraktivnijih imena na letnjoj fudbalskoj pijaci i zato Mirabeli želi da unapred pripremi teren ako Rojs dobije zeleno svetlo na Vestfalenu.

Mirabeli je dobar poznavalac bundesligaškog tržišta. Prošlog leta je iz Nemačke doveo Rikarda Rodrigeza i Hakana Čalhanoglua i nada se istom scenariju i sa Rojsom.

Milanov operativac želi i Julijana Vajgla, ali jedan od najtalentovanijih vezista je nerealna meta za klub Milanovog kalibra. Košta minimum 50.000.000 evra i već dugo vremena se pominje kao želja Mančester Sitija i Barselone jer i Gvardiola i Katalonci u njemu vide novog Busketsa. Međutim, Borusija nema u planu prodaju Vajgla i zato su Milanove šanse u ovoj priči jako tanke.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Julijan VajglMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara