Projekat novog Milanovog stadiona
Projekat novog Milanovog stadiona

Milan kupio lokaciju za izgradnju novog stadiona, trošak 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 14:26

Lokalno stanovništvo se buni

Milan se polako sprema za selidbu sa kultnog San Sira. Italijanski velikan je potvrdio da je kupio zemljište u mestu San Donato, južno od grada Milana. Italijanski mediji prenose da ceo trošak sa projektnom dokumentacijim i kupovinom zemljišta iznosi oko 40.000.000 evra.

Već godinama vlada neizvesnost oko budućnosti Milana i Intera i stadiona na kojem će igrati. Zajednički ostanak na San Siru u ovim uslovima nije prihvatljiv klubovima jer je stadion u vlasništvu grada i ne generiše im finansijske prihode kao u slučaju ostalih velikih klubova u Evropi koji imaju svoje stadione.

Izabrane vesti

Razni predlozi su odbijani iz ovih ili onih razloga ali grad Milano je ostao pri čvrstom stavi da se legendarni San Siro neće rušiti. To klubovima nije odgovaralo i rešili su da krenu u potragu za novim domom. Dolazak Amerikanaca na čelo Milana je samo ubrzao ceo proces i odlučeno je da se novi stadion kapaciteta oko 70.000 gledalaca gradi u mestu San Donato koje se nalazi van grada i udaljeno je od centra Milana oko 15 kilometara. Duplo dalje u odnosu na lokaciju San Sira.

Kupovina zemljšta je fundamenatalan korak u realizaciji projekta izgradnje novog stadiona čiji završetak je planiran za 2028. godinu. Juče je proces kupovine kompletiran.

Međutim, svi problemi nisu rešeni. U San Donatu se ujedinila grupa građana pod imenom “Ne stadionu” koja se protivi izgradnji Milanovog novog domana toj lokaciji. Podneli su zahtev za referendum na kojem bi lokalno stanovništvo glasalo o izgradnji stadiona. Oglasio se i gradonačelnik pomenutog mesta Frančesko Skveri:

“Suočeni smo sa važnim izborom i najpoštenije je da lokalni stanovnici kažu svoje mišljenje, mnogi od njih nisu ni upoznati sa celim projektom i šta on donosi”.

Deo lokalnog stanovništva se protivi izgradnji novog stadiona zbog gužvi u saobraćaju koje bi se pojačale a već su velike jer svakog dana oko 20.000 zaposlenih putuje u grad i vraća se.


tagovi

San Siro

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara