Milan našao klub da uvali Kalinića, otpisan i Silva! Devetke Kafedžija stižu umesto njih

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.05.18. | 13:19

Rosoneri menjaju napadačku liniju

Milan je letos izdvojio veliki novac za napadače koji je trebalo da garantuju golove i debelo omašio. Andre Silva je plaćen skoro 40.000.000 evra, a Nikola Kalinić 25.000.000 evra i zajedno su dali samo sedam golova u Seriji A. Očekivalo se makar 30 prvenstvenih pogodaka ovog tandema...

Kalinić je prokockao sve šanse na San Siru. Bez dileme je najgore letnje pojačanje i na kraju sezone će morati da napusti klub. Posle Šalkea koji je pokazao stifljiv ineters, sada se pojavio još jedan ozbiljniji kandidat za njeovo dovođenje - Spartak iz Moskve. Rosoneri su letos platili Fiorentini 5.000.000 evra za Kalinića, uz obavezu da ga otkupe za dodatnih 20.000.000 evra. Otkupiće ga ali će odmah posle toga gledati kako da ga prodaju. Pitanje je da li Rusi mogu da plate istu cenu, mada bi Milan pristao i na popust ako bi uspeo da izvuče veći deo uloženog novca. Veza sa Rusijom je igračev menadžer Fali Ramadani koji godinama sarađuje sa Spartakom, a i Milan je u prošlosti poslovao sa Moskovljanima u transferima Luiza Adrijana i Marija Pašalića. Takođe, Spartakov trener Masimo Karera je pratio Kalinićeve igre u Seriji A i dao je zeleno svetlo za transfer...

Izabrane vesti

Što se Andrea Silve tiče, on još nije potpuno precrtan ali su veće šanse da ode nego da ostane. Iako jedan od najtalentovanijih napadača Evrope u svojoj generaciji, u Milanu se jednostavno nije uklopio. Njegov menadžer Žorž Mendeš traćži garancije da će Silva biti standardan sledeće sezone što Milan ne može da mu pruži iako su spremni da rizikuju još jednu sezonu sa Portugalcem kao džokerom. To nije opcija za Mendeša i Silvu, tako da se radi na njegovom transferu. Kandidati su Vulverhemptom i Monako u kojima Mendeš ima ogroman uticaj.

Kada reši status Kalinića i Silve, Milan kreće po zamene, a trenutno su prvi pikovi Radamel Falkao i Luis Murijel. Milan je ranije imao nerealne želje poput Morate, Džeka, Mandžukića, Belotija, ali su oni nedostupni ili preskupi. Napadači reprezentacije popualrnih Kafedžija su daleko relanije opcije i već dugo vremena se nalaze na radaru Rosonera.

Murijel želi da napusti Sevilju posle jedne sezone u kojoj se nije proslavio. Skoro celu karijeru je proveo u Italiji i želi da se vrati u Seriju A, a Milan je dovoljno veliki izazov. Falkao bi mogao da bude dogovoren u sklopu pregovora sa Mendešom oko Silve. Mendeš godinama zastupa Kolumbijca i mogao bi Rosonerima da obezbedi Tigrov potpis uz neke popuste. Monako bi rado menjao Falkaa za Silvu, ali je Milanu problem velika plata Kolumbijca. On godišnje u Kneževini zarađuje 7.000.000 evra što je previše za Italijane. Ipak, Mendešovi moć i uticaj bi mogli da obezbede pozajmicu u kojoj bi Falkao pristano na smanjenje plate, a Monako na pozajmicu u kojoj bi plaćao manji deo plate.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Radamel FalkaoLuis MurijelAndre SilvaNikola Kalinić fudbalerLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara