Milan ostao bez pola tima: Simić prinudno, Pogba moguće, a kapiten Čelsija prelazno rešenje

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.11.18. | 13:56

Maler za malerom za Gatuzov tim

Lošim vestima u Milanu nikad kraja! Povrede pljušte jedna za drugom, Đenaro Gatuzo se hvata za glavu. Pitanje je kako će uspeti da skrpi tim za sledeće kolo protiv Lacija i kako će tako osakaćena ekipa uspeti da izgura do januara kada će klub morati da kupuje.

Poslednji maler za Milan je povreda kapitena Alesija Romanjolija. Sjajni štoper je povredio listi i biće van terena najmanje mesec dana.

Izabrane vesti

To je najnovija u nizu loših vesti za Gatuza. Pre toga, tešku povredu je doživeo veliko pojačanje Matija Kaldara koji je planiran da igra u tandemu sa Romanjolijem i došao je u trampi za Lea Bonućija. On će biti van terena do februara ili marta. Potom je i Mateo Musakio doživeo povredu ligamenata kolena i neće ga biti na terenu do sledeće godine. Gatuzo je od štopera ostao sa Romanjolijem i veteranom Zapatom, a sada se povredio i kapiten.

Šansu bi kao prinudno rešenje uz Zapatu trebalo da dobije mladi Stefan Simić. Češki reprezentativac srpsko-hrvatskog porekla je već pet godina član Milana, ali se uglavnom seljakao po pozajmicama i nikada nije zaigrao za prvi tim Rosonera. Sada mu se pruža šansa jer Gatuzo nema drugu opciju, mada se šuška da bi Kesi mogao da bude prekomandovan na poziciju štopera. Ipak, Simić i Zapata su jedini štoperi na koje će Gatuzo moći da računa u narednih mesec dana. Osim ako ne dođe neko od slobodnih igrača što je takođe opcija.

Milan razgleda situaciju na tržištu i ko od štopera bez ugovora bi mogao da bude pojačanje. Pominju se veteran Nikolas Burdizo, iskusni Robert Hut, bivši Milanov igrač Kristijan Zakardo, zatim Serdar Tašči, a čak i Florentin Pogba. Stariji brat Pola Pogbe je bez ugovora otkako je napustio Genčlerbirligi, a bio je nedavno na probi u mađarskom Ferencvarošu. Neko od pomenutih bi mogao da bude „prva pomoć“...

A potom će klub morati da interveniše na januarskoj pijaci. Milan je već pitao Čelsi za uslove pod kojima može da dobije Gerija Kejhila. Kapiten Čelsija je potpuno u drugom planu od dolaska Mauricija Sarija i želi da napusti klub. Ugovor mu ističe na kraju sezone tako da bi ga Milan dobio za siću. Samo je pitanje da li će Englez prihvatiti uslove koje mu Milan ponudi.

Druge, a skuplje, opcije su Erik Baji iz Mančester Junajteda kojega Murinjo želi da proda i Rodrigo Kajo iz Sao Paula. Brazilac je davnašnja želja Rosonera, a pogotovo otkako se Leonardo vratio u klub kao direktor.

Štoperske pozicije su najveći problem Rosonera, ali ni u ostalim linijama tima nije mnogo bolja situacija. Standardni članovi veznog reda Đakomo Bonaventura i Lukas Bilja su doživeli teške povrede zbog kojih će zaigrati tek na proleće naredne godine. Lakše povrede imaju i Hakan Čalhanoglu, Davide Kalabrija, Patrik Kutrone, Iguain je suspendovan za naredne dve utakmice... Gatuzo je u ogromnim problemima.

Pominje se da će Milan u januaru pokušati da pozajmi Fabinja iz Liverpula ili da će kupiti Fabregasa kojem ističe ugovor u Čelsiju, a pregovara se i o vraćanju Ibrahimovića i Pata...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Alesio RomanjoliStefan SimićGeri Kejhil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara