Nikola Milenković (©Reuters)
Nikola Milenković (©Reuters)

Milan ponovo kreće po Blekija, cena skoro tri puta manja

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 09:11

Prvi put nije prošlo, da li će sada?

Dušan Vlahović već je nedeljama igrač Fjorentine o kome se najviše priča, ali nije jedini. I nije jedini Srbin iz Viole koji privlači interesovanje. Prema informacijama najtiražnijeg sportskog lista u Italiji, Gazete delo Sport, Milan je ponovo rešen da napadne Nikolu Milenkovića.

Razlog je naravno povreda Simona Kjera, koji će morati na operaciju zbog kojeg će morati na dužu pauzu, mada će trajanje oporavka biti poznato tek posle hirurškog zahvata. Nije nemoguće da bude van stroja sve do kraja sezone.

Izabrane vesti

Stoga su Rosoneri krenuli u potragu za novim štoperom, jer Danac je komandant odbrane ekipe Stefana Piolija, dok Alesio Romanjoli i Mateo Gabija nisu ubedili stručni štab da su dovoljno kvalitetne zamene. Romanjoli ih je koštao bodova protiv Sasuola, a Gabija protiv Fjorentine.

20.45: (4,20) Sent Truden (3,50) Union (1,88)

Mnoga imena već su se pominjala. Od mladog francuskog štopera Benoe Badijašila iz Monaka čija je cena oko 25.000.000 evra, preko Brazilca Bremera iz Torina koji košta oko 10.000.00 evra, pa sve do Švajcarca Bećira Omeragić iz Ciriha i Atalantinog talenta Kaleba Okolija koji trenutno igra na poziciji u Kremonezeu.

Gazeta ipak danas piše da je među ozbiljnim kandidatima za Milanovu odbranu i Milenković, koga su Rosoneri hteli i pre no što su januara prošle godine, prvo na pozajmicu, a potom i trajno, za 3.680.000 iz Sevilje doveli Kjera.

Tada je Milenković bio preskup, jer predsednik Fjorentine Roko Komiso tražio je obeštećenje od čak 40.000.000 evra što Milan nije mogao da plati.

Sada se procenjuje da bi popularni Bleki mogao da stigne za znatno manju sumu, svega oko 15.000.000 evra, pošto mu nedavno produženi ugovor ističe na leto 2023.

S tim da će Milan svakako prvo sačekati izveštaj doktora posle Kjerove operacije, pa i da vidi da li će u sudaru sa Liverpulom na San Siru uspeti da izbori i plasman u nokaut fazu Lige šampiona što bi obezbedilo budžet za pojačanja.

Ako ništa drugo, možda i najrealnija opcija je da Milan prekine pozajmicu Matije Kaldare koji trenutno igra u Veneciji.


tagovi

Nikola MilenkovićZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara