(©Reuters)
(©Reuters)

Milan prati novog Modrića u Dinamu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 19:02

I nije jedini

Milan je prošlog leta odradio tek posla posla u prelaznom roku. Doveo je neka potrebna pojačanja, ali nije štopera, rezervnog špica i još jednog zadnjeg veznog. Izvesno je da će Rosoneri i u januaru juriti pojačanja, a italijanski mediji danas barataju još jednim novim imenom.

Milan će ove sezone pomno da prati igre veziste Lovra Majera.

Izabrane vesti

Levonogi Hrvat iz zagrebačkog Dinama u ima 22 godine, levonog je i igra na poziciji ofanzivnog veziste. Spada među veće talente hrvatskog fudbala i već je u nekoliko navrata bio na radaru evropskih klubova poput Sampdorije, Njukasla, Verdera, Štutgarta, Birmingema...

Ponikao je u zagrebačkoj Lokomotivi koja je neslužbena filijala Dinama. Modri su ga Lokomotivi platili čak 2.500.000 evra pre dve godine kao jedno od najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji. Makar tako kažu zvanični podaci koje uvek treba uzeti s rezervom kada je u pitanju međusobno poslovanje dva pomenuta kluba. Bivši trener Nenad Bjelica ga je postepeno uvodio u prvi tim i dozirao mu minutažu da bi na početku ove sezone kod Zorana Mamića kaparisao mesto startera i upisao po tri gola i asistencije na devet mečeva.             

U Hrvatskoj ga porede sa slavnim Lukom Modrićem i veruju da Majer mogao da bude naslednik legendarnog fudbalera Reala. Dinamo je prethodnih godina odredio cenu od 10.000.000 evra za mladog vezistu, ali bi ona u toku ove sezone mogla i da skoči. Italijanski mediji pišu da će Majerove igre pratiti i Lids, Borusija Dortmund, Valensija, Fiorentina i Sevilja.

Igračev ugovor sa Dinamom ističe u leto 2023. godine što znači da je naredno leto najbolja prilika za prodaju kako hrvatski klub ne bi došao da Majer uđe u poslednju godinu ugovora i da ga proda ispod realne vrednosti.

Gde i za koliko novca će otići Majer, zavisi od njegovih igara ove sezone i onoga što pokaže pred skautima stranih klubova. Za početak, Milanovi emisari će ga pratiti na večerašnjem meču Lige Evrope ptrotiv Fajenorda. 


tagovi

Lovro Majer

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara